COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Similar topics
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 Saya baru tukar... tapi tak tau ape...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
GunaBiasaAje



Number of posts : 3
Birthday : 01/05/1978
Age : 38
Location : Ampang
Registration date : 20/02/2011

PostSubject: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Sun 20 Feb - 6:31

Salam selamat semua.....
saya baru tukar enjin dari 850 pegi l2... pasal dah guna kancil tu lebih dari 10 tahun. minyak hitam pun dah meleleh kuar... bila dah tukar enjin baru brp lama pula keta tu boleh tahan lagi ye... saya guna untuk gi balik opis hantar anak2 pegi ngan balik sekolah jer...
lagi satu... patut kah saya install brake disc kat blakang pasal brake pun cam tak mkn jer...
dan 'hidung' kat bonet depan tu bole ke pasang sbnrnya.. jpj tak kacau ke.. sebb temperature enjin tgilah...
Minta nasihat dari otai otai otai sume... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Bearz
Moderator
Moderator


Number of posts : 564
Registration date : 21/09/2007

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Sun 20 Feb - 15:42

bro plz intro k....TQ
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Mon 21 Feb - 5:06

yup ..bro intro pakai template yg disediakan ...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
GunaBiasaAje



Number of posts : 3
Birthday : 01/05/1978
Age : 38
Location : Ampang
Registration date : 20/02/2011

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Sun 13 Mar - 12:05

maaflah, saya tgh nak biasakan ngan forum ni, saya tak brp biasa.. maaf ye Neutral
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Sun 13 Mar - 12:12

GunaBiasaAje wrote:
maaflah, saya tgh nak biasakan ngan forum ni, saya tak brp biasa.. maaf ye Neutral

xda hal bro,ni dia format yg digunakan..
neway welcome bro..enjoy!!

- Name :

- Email :

- Facebook :

- Where did u found out about CompactMotorsports :-

-Location:

-Ride :

-Ride Picture (optional) :
Back to top Go down
View user profile
GunaBiasaAje



Number of posts : 3
Birthday : 01/05/1978
Age : 38
Location : Ampang
Registration date : 20/02/2011

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Mon 14 Mar - 13:38

ok re-start all over again

Nama : Kiki
email : kikidroider@gmail.com
Where did u found out about CompactMotorsports : wild search through the net and found this site interesting.
Location : Ampang
Ride : Kancil dah tukar enjin l2.
Ride picture : Takde, tp keta sume standard cuma tukar enjin sbb dah lebih 10 tahun pakai keta enjin lama dah bocor

SEKIAN.
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Mon 14 Mar - 18:58

haha enjoy the forum ...nanti free leh dtg gath kat Ampang hehe ..tepi SPCA tuu ..

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
panjang
Active in DRAG


Number of posts : 206
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Tue 15 Mar - 6:19

bro enjin 850 yg lama yg rosak tu ada lagi?? saya berminat kalo ada...........
Back to top Go down
View user profile
ferulnbm
Moderator
Moderator


Number of posts : 394
Birthday : 14/11/1983
Age : 33
Location : rawang,n9
Registration date : 23/02/2010

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Thu 17 Mar - 1:11

dah sold
Back to top Go down
View user profile
panjang
Active in DRAG


Number of posts : 206
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Fri 18 Mar - 2:24

ko owner ke ko tau dah sold??? f.akap............
Back to top Go down
View user profile
man



Number of posts : 19
Location : ktn
Registration date : 13/01/2011

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Sat 19 Mar - 19:38

aku ade enjine 850 tapi gearbox da x da
Back to top Go down
View user profile
toopheq
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 95
Birthday : 06/07/1992
Age : 24
Location : Subang Jaya,USJ
Registration date : 10/11/2010

PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Sun 20 Mar - 12:43

welcome to the club,jgn segan silu nk tny masalah kereta anda..
ramai otai kat sini akan cube tolong..
ENJOY.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Saya baru tukar... tapi tak tau ape...   Today at 16:18

Back to top Go down
 
Saya baru tukar... tapi tak tau ape...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Picture Of The Day

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Introduction for Newbies-
Jump to: