COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Similar topics
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 l2s standard pekak x leh nak start

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
jjazz84



Number of posts : 3
Birthday : 02/08/1984
Age : 32
Location : perak
Registration date : 21/07/2010

PostSubject: l2s standard pekak x leh nak start   Thu 12 May - 5:34

salam kengkawan, mintak tolong otai-otai bagi advice aku punya prob ni.
kete enjin l2s manual standard pekak daily use, masalah nak start x kira lah pagi ke ptg memang susah nak idup.kadg2 fuel pump running kdg x idup langsung.ape masalah nyer?????tolong,tolong.skang kete dag seiminggu x jln satrt x idup.yg ni aku dah cx:
1.bateri ok beli feb 11
2.cable plug baru tukar halfcut.
3.altenator ok ade charging.
Back to top Go down
View user profile
Keyroll



Number of posts : 52
Registration date : 12/08/2009

PostSubject: Re: l2s standard pekak x leh nak start   Thu 12 May - 8:18

jjazz84 wrote:
salam kengkawan, mintak tolong otai-otai bagi advice aku punya prob ni.
kete enjin l2s manual standard pekak daily use, masalah nak start x kira lah pagi ke ptg memang susah nak idup.kadg2 fuel pump running kdg x idup langsung.ape masalah nyer?????tolong,tolong.skang kete dag seiminggu x jln satrt x idup.yg ni aku dah cx:
1.bateri ok beli feb 11
2.cable plug baru tukar halfcut.
3.altenator ok ade charging.

cek memana wayar yg berkaitan dgn fuel pump...
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: l2s standard pekak x leh nak start   Thu 12 May - 9:32

Bila start ada bunyi ke atau xde bunyi langsung..?
Back to top Go down
View user profile
jjazz84



Number of posts : 3
Birthday : 02/08/1984
Age : 32
Location : perak
Registration date : 21/07/2010

PostSubject: l2s standard pekak x leh nak start   Sun 15 May - 12:58

start tu kdg2 ader bunyi leh idup,kalo x de bunyi fuel pump memang x kan idup...masalahnyer selalu x bunyi..
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: l2s standard pekak x leh nak start   Sun 15 May - 23:18

jjazz84 wrote:
start tu kdg2 ader bunyi leh idup,kalo x de bunyi fuel pump memang x kan idup...masalahnyer selalu x bunyi..
bagi pendapat aku masalah f.pump la tu,
aku pon penah kena,kadang2 tgh bwk keta bleh mati sendiri..
ade wire longgar atau nak tercabut la tu..
pegi kedai check tgk camne..xpun f.pump nak kong dah..
sila btulkan kalau salah silap otai2 sekalian..
Back to top Go down
View user profile
jjazz84



Number of posts : 3
Birthday : 02/08/1984
Age : 32
Location : perak
Registration date : 21/07/2010

PostSubject: Re: l2s standard pekak x leh nak start   Mon 16 May - 5:34

ok tq bro kalo kata fuel pump aku dah guna fuel pump denso yg baru tapi still jadi gak, ader org ckp dia punye relay..aku pun x tau lah relay ape ek nak check ni.pening,pening..
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: l2s standard pekak x leh nak start   Mon 16 May - 9:22

jjazz84 wrote:
ok tq bro kalo kata fuel pump aku dah guna fuel pump denso yg baru tapi still jadi gak, ader org ckp dia punye relay..aku pun x tau lah relay ape ek nak check ni.pening,pening..
tak yah pening2 bro,hantar gi bengkel je..
suruh dia checkkan..sattle masalah.. Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: l2s standard pekak x leh nak start   Today at 13:42

Back to top Go down
 
l2s standard pekak x leh nak start
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: