COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Similar topics
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 Problem enjin jadi two stroke

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
matnoor
Dragger
Dragger


Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Problem enjin jadi two stroke   Mon 6 Jun - 5:31

kreta aku ada prob byk skt, bunyi mcm two stroke la plak x ble blah huhu..mcm plug satu dah mati, x pun miss fire, aku tukar lah plug skali cable pun msi jg kancil aku tu bunyi mcm two stroke x ble blah, pastu bila aku tgk betul2 nmpak plug basah ada minyak, x pasti minyak apa, minyak enjin atau fuel, pastu aku try bw g jmpa pomen, dlm beberapa hari dia kol aku dia ckp computer box bg minyak lebih..soalan nya skg ECU l2s ni boleh jd mcm ni ker?? tune lari bg fuel lebih??? huhuhu affraid
Back to top Go down
View user profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Problem enjin jadi two stroke   Tue 7 Jun - 2:15

ko dah try tukar ecu lain....?mungkin injeter ko dah problum....
Back to top Go down
View user profile
matnoor
Dragger
Dragger


Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Problem enjin jadi two stroke   Tue 7 Jun - 9:06

MAKitam wrote:
ko dah try tukar ecu lain....?mungkin injeter ko dah problum....

oo ok injector, aku x terfikir plak..nnt aku try tukar..try tukar ecu lain pun blum lagi..nnt aku try pinjam kawan pnya..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Problem enjin jadi two stroke   Today at 18:18

Back to top Go down
 
Problem enjin jadi two stroke
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: