COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Similar topics
    Translator
    December 2016
    MonTueWedThuFriSatSun
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031 
    CalendarCalendar
    Latest topics
    » jimat minyak
    Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

    » Salam perkenalan..
    Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

    » Salam perkenalan
    Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

    » carI Rakan seperjuangan kcar
    Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

    » Salam Perkenalan
    Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

    » salam perkenalan
    Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

    » Newbies Perkenalkan diri
    Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

    » mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
    Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

    » 850t ...?
    Thu 10 Jul - 15:11 by utt


    Share | 
     

     Nak buat max tune tp leh jalan jauh

    View previous topic View next topic Go down 
    AuthorMessage
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 1 Mar - 11:54

    Salam for muslim,salam 1 malaysia for non muslim Razz

    hye abang2 sume sye newbie lam forum ni.
    panggil Boy jek..

    sye nak tanye untuk max tune for kancil sebab sye ade listdown beberapa barang nak skali lamsup tukar.

    1st - gearbox ape yang sesuai ? kire sedap nak lenjan/jalan jauh

    2nd- intake manifold ngan throttle body yang sesuai?

    3rd-ECU,piggy back ke stand alone?
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    red_k
    Admin
    Admin


    Number of posts : 2938
    Birthday : 30/08/1980
    Age : 36
    Location : COMPACT Central
    Registration date : 20/09/2007

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 1 Mar - 15:09

    Boy ape kate ko bagi spec kete blok 1000t or 660t...

    Sebelom tuh leh tak intro kat segment newbies tuh...lagi detail..senang kenal2 ....

    _________________

    Keicar4Life Blog
    www.keicar4life.blogspot.com
    Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
    Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
    Back to top Go down
    View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 1 Mar - 21:48

    nak spec stendet Perodua ke spec keter saye bro? kalau spec stendet Perodua,saye kene pi amik la kejab,lagipon saye partime kat Perodua Service center Wangsa Maju ^-^V service jek cari duit,itupon macam chipsmore gak ^-^
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    consonar
    Active in DRAG


    Number of posts : 245
    Registration date : 27/02/2010

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 2 Mar - 2:37

    ahaham, boy, bagi laa spec kete ko... nanti bleh laa org lain bagi pendapat tentang apa yg perlu utk kete ko tu... ehehehehe
    Back to top Go down
    View user profile
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 2 Mar - 6:59

    Ohh...kete masih stendet l2,
    Tu yang nk tanye ape yang patut buat dlu
    So far gearbox je 850
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    red_k
    Admin
    Admin


    Number of posts : 2938
    Birthday : 30/08/1980
    Age : 36
    Location : COMPACT Central
    Registration date : 20/09/2007

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Sat 3 Mar - 3:43

    Kalo stakat nak main std..ikot spec ko tuh gb 850 dah memadai....if nak tukar intake or tb...byk la ko kene upgrade...example turbine n ic

    _________________

    Keicar4Life Blog
    www.keicar4life.blogspot.com
    Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
    Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
    Back to top Go down
    View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Sat 3 Mar - 11:19

    ingat nak main 1000t....bikin abis tp leh buat jenjalan la,agak2 gearbox kelisa banyak problem x kalau masuk? turbine dari kluarge TD elok ke RHF?
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    penagihdadih



    Number of posts : 49
    Birthday : 06/01/1988
    Age : 28
    Location : Shah Alam, Sg Buloh
    Registration date : 05/08/2011

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Sun 4 Mar - 12:18

    sedap pki turbo TD lg dr RHF.. turbo TD lg tahan lasak.. aku pki da 6 taon td04 x jahanam lg.. tggu klua asap baru msk td04 subaru.. hehehe.. da tuka turbo jgn lupe tuka injector skali kang ade plak yg head crack.. hahaha.. modal lebih pki garret..
    Back to top Go down
    View user profile http://facebook.com/faridcool
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Sun 4 Mar - 18:42

    ok terima kasih abang dadih..
    lagi2 ...otai2 sume macam busy je an? Razz Razz
    forum diam jekk Razz
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    penagihdadih



    Number of posts : 49
    Birthday : 06/01/1988
    Age : 28
    Location : Shah Alam, Sg Buloh
    Registration date : 05/08/2011

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Mon 5 Mar - 4:43

    diorang sume keje..
    Back to top Go down
    View user profile http://facebook.com/faridcool
    red_k
    Admin
    Admin


    Number of posts : 2938
    Birthday : 30/08/1980
    Age : 36
    Location : COMPACT Central
    Registration date : 20/09/2007

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Tue 6 Mar - 2:46

    Yup pakai td...n gearbox kelisa...tapi ratio nak kene ubah kasi sdap...nak tanya pasal ratio carik topic kat segment pasal gb...

    _________________

    Keicar4Life Blog
    www.keicar4life.blogspot.com
    Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
    Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
    Back to top Go down
    View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Tue 6 Mar - 18:06

    time kasih...
    max boost pernah kasi up sampai baper ek??
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    red_k
    Admin
    Admin


    Number of posts : 2938
    Birthday : 30/08/1980
    Age : 36
    Location : COMPACT Central
    Registration date : 20/09/2007

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Wed 7 Mar - 6:28

    AboyTheVirus wrote:
    time kasih...
    max boost pernah kasi up sampai baper ek??
    Bende ni subjektif terpulang kat setup....skang ni dah ade boost 2.3 bar ...hp lak 330 ....

    _________________

    Keicar4Life Blog
    www.keicar4life.blogspot.com
    Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
    Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
    Back to top Go down
    View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Wed 7 Mar - 15:31

    ok2 last Razz banyak tanya lakk ehehe Razz

    twin tip FGK 2 inch kan? mana lagi ok ngan single exhaust?
    ataupon lagi elok kalau nak buat twin tip pi custom?
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    fakhrul
    Active in Uphill Racing
    Active in Uphill Racing


    Number of posts : 693
    Registration date : 01/03/2010

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Mon 12 Mar - 11:31

    Waalaikumsalam bro..
    sy bg cadangan sket la dr newbee yg tak seberapa ni..
    ape kate rasa dulu upgrade turbo besar sket, pastu upgrade fuel pump,f.reg, injector dan sebagainyer.. rasai perbezaan dulu.
    sbb nak upgrade g.box,intake dgn tb tu kalo enjin std mcm xberbaloi jee..
    itu opinion aku yg newbee,otai2 kalau salah sila betulkan,aku bawak auto jee... Sad Sad
    Back to top Go down
    View user profile
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Tue 13 Mar - 23:34

    CP piston / wiseco piston diameter 74mm ada yang leh masuk kelisa nye block?
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    red_k
    Admin
    Admin


    Number of posts : 2938
    Birthday : 30/08/1980
    Age : 36
    Location : COMPACT Central
    Registration date : 20/09/2007

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Wed 14 Mar - 16:36

    bab ni ikot poket la...but kebanyakan pakai pison 2e , 3e or 4e....ada yg pakai piston honda dan macam2 lagi lah...

    _________________

    Keicar4Life Blog
    www.keicar4life.blogspot.com
    Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
    Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
    Back to top Go down
    View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
    black
    Moderator
    Moderator


    Number of posts : 470
    Birthday : 16/07/1971
    Age : 45
    Location : Alor Setar,Kedah
    Registration date : 24/02/2010

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 15 Mar - 5:25

    tq ayam for info newbies nie...
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/shahrilazni?ref=profile
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 15 Mar - 11:45

    lagi2 Razz ceciter agi...nak tanye banyak segan lak Razz

    tengah pening ni mane nak buat dulu.
    Bodykit ke,engine ke...
    lom endorse ni Razz
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    matnoor
    Dragger
    Dragger


    Number of posts : 207
    Birthday : 19/01/1987
    Age : 29
    Location : Labuan
    Registration date : 27/02/2010

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 1:06

    red_k wrote:
    bab ni ikot poket la...but kebanyakan pakai pison 2e , 3e or 4e....ada yg pakai piston honda dan macam2 lagi lah...

    ada x yg penah pakai pisten honda jazz kat sni, atau kwn2 ka penah pakai?? saiz lebih kurg kelisa kan 72mm x pun 74mm? kalo x slp lah..rege ble tahan gak pisten ni..
    Back to top Go down
    View user profile
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 7:19

    Bleh ke pakai high compression piston kat turbo? Ade effect?
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    matnoor
    Dragger
    Dragger


    Number of posts : 207
    Birthday : 19/01/1987
    Age : 29
    Location : Labuan
    Registration date : 27/02/2010

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 13:14

    AboyTheVirus wrote:
    Bleh ke pakai high compression piston kat turbo? Ade effect?
    nmpk dgn mata kasar mcm low comp pisten jazz ni..tp, kalo pakai pisten hi comp utk enjin tebo msti kena ada limit la..
    Back to top Go down
    View user profile
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 15:28

    lari topik sket...

    selalu abang2 sume melepak katner ek? cam best je nak tanye2 ni Razz
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    kai_ree



    Number of posts : 148
    Birthday : 26/12/1979
    Age : 36
    Location : Bkt Jelutong - Kajang - Kuala Kangsar
    Registration date : 24/02/2010

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 15:54

    fakhrul wrote:
    Waalaikumsalam bro..
    sy bg cadangan sket la dr newbee yg tak seberapa ni..
    ape kate rasa dulu upgrade turbo besar sket, pastu upgrade fuel pump,f.reg, injector dan sebagainyer.. rasai perbezaan dulu.
    sbb nak upgrade g.box,intake dgn tb tu kalo enjin std mcm xberbaloi jee..
    itu opinion aku yg newbee,otai2 kalau salah sila betulkan,aku bawak auto jee... Sad Sad
    saye agak setuju ni...
    Back to top Go down
    View user profile
    AboyTheVirus



    Number of posts : 22
    Birthday : 28/12/1989
    Age : 26
    Location : Keramat-Petaling Jaya
    Registration date : 01/03/2012

    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 15:58

    huhu mesti panas kan engine bay...trasa sampai kat kaki la kalau gitu Razz

    ada x otai2 yang balut engine bay ?
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
    Sponsored content




    PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Today at 2:52

    Back to top Go down
     
    Nak buat max tune tp leh jalan jauh
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 1
     Similar topics
    -
    » Gambar Majlis Perkahwinan Epin & Zeti 04-04-2010

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
    Jump to: