COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
May 2018
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
CalendarCalendar
Latest topics
» Salam 2018
Sat 5 May - 6:19 by red_k

» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu


Share | 
 

 Nak buat max tune tp leh jalan jauh

Go down 
AuthorMessage
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 1 Mar - 11:54

Salam for muslim,salam 1 malaysia for non muslim Razz

hye abang2 sume sye newbie lam forum ni.
panggil Boy jek..

sye nak tanye untuk max tune for kancil sebab sye ade listdown beberapa barang nak skali lamsup tukar.

1st - gearbox ape yang sesuai ? kire sedap nak lenjan/jalan jauh

2nd- intake manifold ngan throttle body yang sesuai?

3rd-ECU,piggy back ke stand alone?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 1 Mar - 15:09

Boy ape kate ko bagi spec kete blok 1000t or 660t...

Sebelom tuh leh tak intro kat segment newbies tuh...lagi detail..senang kenal2 ....

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 1 Mar - 21:48

nak spec stendet Perodua ke spec keter saye bro? kalau spec stendet Perodua,saye kene pi amik la kejab,lagipon saye partime kat Perodua Service center Wangsa Maju ^-^V service jek cari duit,itupon macam chipsmore gak ^-^
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 2 Mar - 2:37

ahaham, boy, bagi laa spec kete ko... nanti bleh laa org lain bagi pendapat tentang apa yg perlu utk kete ko tu... ehehehehe
Back to top Go down
View user profile
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 2 Mar - 6:59

Ohh...kete masih stendet l2,
Tu yang nk tanye ape yang patut buat dlu
So far gearbox je 850
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Sat 3 Mar - 3:43

Kalo stakat nak main std..ikot spec ko tuh gb 850 dah memadai....if nak tukar intake or tb...byk la ko kene upgrade...example turbine n ic

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Sat 3 Mar - 11:19

ingat nak main 1000t....bikin abis tp leh buat jenjalan la,agak2 gearbox kelisa banyak problem x kalau masuk? turbine dari kluarge TD elok ke RHF?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
penagihdadih



Number of posts : 49
Birthday : 06/01/1988
Age : 30
Location : Shah Alam, Sg Buloh
Registration date : 05/08/2011

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Sun 4 Mar - 12:18

sedap pki turbo TD lg dr RHF.. turbo TD lg tahan lasak.. aku pki da 6 taon td04 x jahanam lg.. tggu klua asap baru msk td04 subaru.. hehehe.. da tuka turbo jgn lupe tuka injector skali kang ade plak yg head crack.. hahaha.. modal lebih pki garret..
Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/faridcool
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Sun 4 Mar - 18:42

ok terima kasih abang dadih..
lagi2 ...otai2 sume macam busy je an? Razz Razz
forum diam jekk Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
penagihdadih



Number of posts : 49
Birthday : 06/01/1988
Age : 30
Location : Shah Alam, Sg Buloh
Registration date : 05/08/2011

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Mon 5 Mar - 4:43

diorang sume keje..
Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/faridcool
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Tue 6 Mar - 2:46

Yup pakai td...n gearbox kelisa...tapi ratio nak kene ubah kasi sdap...nak tanya pasal ratio carik topic kat segment pasal gb...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Tue 6 Mar - 18:06

time kasih...
max boost pernah kasi up sampai baper ek??
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Wed 7 Mar - 6:28

AboyTheVirus wrote:
time kasih...
max boost pernah kasi up sampai baper ek??
Bende ni subjektif terpulang kat setup....skang ni dah ade boost 2.3 bar ...hp lak 330 ....

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Wed 7 Mar - 15:31

ok2 last Razz banyak tanya lakk ehehe Razz

twin tip FGK 2 inch kan? mana lagi ok ngan single exhaust?
ataupon lagi elok kalau nak buat twin tip pi custom?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Mon 12 Mar - 11:31

Waalaikumsalam bro..
sy bg cadangan sket la dr newbee yg tak seberapa ni..
ape kate rasa dulu upgrade turbo besar sket, pastu upgrade fuel pump,f.reg, injector dan sebagainyer.. rasai perbezaan dulu.
sbb nak upgrade g.box,intake dgn tb tu kalo enjin std mcm xberbaloi jee..
itu opinion aku yg newbee,otai2 kalau salah sila betulkan,aku bawak auto jee... Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Tue 13 Mar - 23:34

CP piston / wiseco piston diameter 74mm ada yang leh masuk kelisa nye block?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Wed 14 Mar - 16:36

bab ni ikot poket la...but kebanyakan pakai pison 2e , 3e or 4e....ada yg pakai piston honda dan macam2 lagi lah...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
black
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 470
Birthday : 16/07/1971
Age : 46
Location : Alor Setar,Kedah
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 15 Mar - 5:25

tq ayam for info newbies nie...
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/shahrilazni?ref=profile
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Thu 15 Mar - 11:45

lagi2 Razz ceciter agi...nak tanye banyak segan lak Razz

tengah pening ni mane nak buat dulu.
Bodykit ke,engine ke...
lom endorse ni Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
matnoor
Dragger
Dragger
avatar

Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 31
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 1:06

red_k wrote:
bab ni ikot poket la...but kebanyakan pakai pison 2e , 3e or 4e....ada yg pakai piston honda dan macam2 lagi lah...

ada x yg penah pakai pisten honda jazz kat sni, atau kwn2 ka penah pakai?? saiz lebih kurg kelisa kan 72mm x pun 74mm? kalo x slp lah..rege ble tahan gak pisten ni..
Back to top Go down
View user profile
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 7:19

Bleh ke pakai high compression piston kat turbo? Ade effect?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
matnoor
Dragger
Dragger
avatar

Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 31
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 13:14

AboyTheVirus wrote:
Bleh ke pakai high compression piston kat turbo? Ade effect?
nmpk dgn mata kasar mcm low comp pisten jazz ni..tp, kalo pakai pisten hi comp utk enjin tebo msti kena ada limit la..
Back to top Go down
View user profile
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 15:28

lari topik sket...

selalu abang2 sume melepak katner ek? cam best je nak tanye2 ni Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
kai_ree

avatar

Number of posts : 148
Birthday : 26/12/1979
Age : 38
Location : Bkt Jelutong - Kajang - Kuala Kangsar
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 15:54

fakhrul wrote:
Waalaikumsalam bro..
sy bg cadangan sket la dr newbee yg tak seberapa ni..
ape kate rasa dulu upgrade turbo besar sket, pastu upgrade fuel pump,f.reg, injector dan sebagainyer.. rasai perbezaan dulu.
sbb nak upgrade g.box,intake dgn tb tu kalo enjin std mcm xberbaloi jee..
itu opinion aku yg newbee,otai2 kalau salah sila betulkan,aku bawak auto jee... Sad Sad
saye agak setuju ni...
Back to top Go down
View user profile
AboyTheVirus

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 28/12/1989
Age : 28
Location : Keramat-Petaling Jaya
Registration date : 01/03/2012

PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   Fri 16 Mar - 15:58

huhu mesti panas kan engine bay...trasa sampai kat kaki la kalau gitu Razz

ada x otai2 yang balut engine bay ?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AboyAMG
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak buat max tune tp leh jalan jauh   

Back to top Go down
 
Nak buat max tune tp leh jalan jauh
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
Jump to: