COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 toyoto duet @ storia

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kutrek



Number of posts : 17
Birthday : 23/10/1988
Age : 28
Location : batu pahat
Registration date : 14/10/2010

PostSubject: toyoto duet @ storia   Sun 25 Mar - 15:20

salam 1 malaysia... kepada otai2 k-car.... saya ingin meminta pandangan dan pengalaman dari otai2 sekalian andai kancil 850cc masuk ini enjin lepas x endorse?? braper pula ongkos nyer dari segi halfcut and pemasanagan, hope kepada otai2 mungkin ada diantara ahli2 forum yang berpangkat foreman boleh memberi kan sedikit pandangan dan cadangan kepada new bie macam saya ni... kete saya kancil 850... terasa sayang untuk downgrade cc....
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Wed 28 Mar - 3:55

sorry bro ak pon kurang pengetahuan pasal eng storia ni..but setahu aku storia dlm 900lebih cc so kancil ko 850cc ..patutnya takde masalah...ade geng endorse 850cc pi 1000cc takde masalah pon...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
kutrek



Number of posts : 17
Birthday : 23/10/1988
Age : 28
Location : batu pahat
Registration date : 14/10/2010

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Wed 28 Mar - 11:23

red_k wrote:
sorry bro ak pon kurang pengetahuan pasal eng storia ni..but setahu aku storia dlm 900lebih cc so kancil ko 850cc ..patutnya takde masalah...ade geng endorse 850cc pi 1000cc takde masalah pon...

ha.... tu la psal bro..... kawan tgh pening jugak dekat seminggu search kat internet.... bukan aper kalo dah main 1000 n.a. kang dah puas leh masuk turbo lak... huhuhuhuhu any way thanks sifu... cos bagi pandangan...
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Thu 29 Mar - 1:24

kutrek wrote:
red_k wrote:
sorry bro ak pon kurang pengetahuan pasal eng storia ni..but setahu aku storia dlm 900lebih cc so kancil ko 850cc ..patutnya takde masalah...ade geng endorse 850cc pi 1000cc takde masalah pon...

ha.... tu la psal bro..... kawan tgh pening jugak dekat seminggu search kat internet.... bukan aper kalo dah main 1000 n.a. kang dah puas leh masuk turbo lak... huhuhuhuhu any way thanks sifu... cos bagi pandangan...

cett takdela aku ni sifu hehe ....tapi hafkat storia tuh bukan mahal gila ke ...berapa rm dpt ?

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
kutrek



Number of posts : 17
Birthday : 23/10/1988
Age : 28
Location : batu pahat
Registration date : 14/10/2010

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Thu 29 Mar - 5:02

tu la pasal dekat 4 jugak la kawan dengar2... but kat area kawan enjin ni x femes..... tnye orang semua tanyer "kete aper tuh??" haahahha naik pening kwn bro

Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Fri 30 Mar - 14:46

mengikut orang2 yg aku tanya,klau kancil 850 ke 1000cc legal kalau nak endorse, 660 ke 1000 je nak kena pakai runner,modal xsure,tp ade runner bleh buat.. tp klau enjin storia xsure la sbb xpenah tgk org masuk..
Back to top Go down
View user profile
kutrek



Number of posts : 17
Birthday : 23/10/1988
Age : 28
Location : batu pahat
Registration date : 14/10/2010

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Sat 31 Mar - 6:38

fakhrul wrote:
mengikut orang2 yg aku tanya,klau kancil 850 ke 1000cc legal kalau nak endorse, 660 ke 1000 je nak kena pakai runner,modal xsure,tp ade runner bleh buat.. tp klau enjin storia xsure la sbb xpenah tgk org masuk..

THANKS BRO!!!! tapi tu lah nak cari enjin produa yang 1000 cc payah ada cadangan yang bernas dari otai2 diluar sana
Back to top Go down
View user profile
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Sat 31 Mar - 18:08

Dah pasang ker halfcut storia tu? Kalau blum, confirmkan yg gearbox tu ada pakai speedo meter cable. Sebab aku pernah jumpa storia yg ada abs, cerewet skit. Speedo meter ambik signal kat abs
Back to top Go down
View user profile
kutrek



Number of posts : 17
Birthday : 23/10/1988
Age : 28
Location : batu pahat
Registration date : 14/10/2010

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Sun 1 Apr - 10:47

snoop-pie wrote:
Dah pasang ker halfcut storia tu? Kalau blum, confirmkan yg gearbox tu ada pakai speedo meter cable. Sebab aku pernah jumpa storia yg ada abs, cerewet skit. Speedo meter ambik signal kat abs

THANKS DUDE!!!!! kawan belom masuk lagi lagi bro abru tgh usha2 mintak pandangan otai2 kat sini.... mana tau ada yang dah pernah pasang...
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Thu 5 Apr - 13:29

kutrek wrote:
fakhrul wrote:
mengikut orang2 yg aku tanya,klau kancil 850 ke 1000cc legal kalau nak endorse, 660 ke 1000 je nak kena pakai runner,modal xsure,tp ade runner bleh buat.. tp klau enjin storia xsure la sbb xpenah tgk org masuk..

THANKS BRO!!!! tapi tu lah nak cari enjin produa yang 1000 cc payah ada cadangan yang bernas dari otai2 diluar sana
bro duduk mana?nak senang masuk 1000cc kenari atau kelisa la,
kat kedai kawan sy ade jgk la stock,bleh cite2 dgn dia kalau mau Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
kutrek



Number of posts : 17
Birthday : 23/10/1988
Age : 28
Location : batu pahat
Registration date : 14/10/2010

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Sun 8 Apr - 12:00

fakhrul wrote:
kutrek wrote:
fakhrul wrote:
mengikut orang2 yg aku tanya,klau kancil 850 ke 1000cc legal kalau nak endorse, 660 ke 1000 je nak kena pakai runner,modal xsure,tp ade runner bleh buat.. tp klau enjin storia xsure la sbb xpenah tgk org masuk..

THANKS BRO!!!! tapi tu lah nak cari enjin produa yang 1000 cc payah ada cadangan yang bernas dari otai2 diluar sana
bro duduk mana?nak senang masuk 1000cc kenari atau kelisa la,
kat kedai kawan sy ade jgk la stock,bleh cite2 dgn dia kalau mau Very Happy Very Happy

kawan dok area johor la bro...
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Wed 11 Apr - 6:33

kutrek wrote:
fakhrul wrote:
kutrek wrote:
fakhrul wrote:
mengikut orang2 yg aku tanya,klau kancil 850 ke 1000cc legal kalau nak endorse, 660 ke 1000 je nak kena pakai runner,modal xsure,tp ade runner bleh buat.. tp klau enjin storia xsure la sbb xpenah tgk org masuk..

THANKS BRO!!!! tapi tu lah nak cari enjin produa yang 1000 cc payah ada cadangan yang bernas dari otai2 diluar sana
bro duduk mana?nak senang masuk 1000cc kenari atau kelisa la,
kat kedai kawan sy ade jgk la stock,bleh cite2 dgn dia kalau mau Very Happy Very Happy

kawan dok area johor la bro... Very Happy
Alamak jauh la pulak, xpe bro pelan2 kayuh Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: toyoto duet @ storia   Today at 2:53

Back to top Go down
 
toyoto duet @ storia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: