COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 prob bateri, alternater atau wiring?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ohkie_l2s



Number of posts : 8
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 29/03/2012

PostSubject: prob bateri, alternater atau wiring?   Thu 29 Mar - 0:35

kancil aku guna enjin l2 turbo.
problem skrng tengah jalan kadang2 enjin mati.
lepas tu nk start bateri terus kong!
bila jumper hidup, then matikn enjin bila nk start balik tak hidup.
lampu alarm signal belah kiri bila bukak pintu tak nyala, turbo timer tak hidup.
aku rasa macam wiring ada yg tak kena.
sebab sebelum2 ni lampu depan malap.
so nk tanya otai2, prob ni ada kena mengena dngan bateri, alternater @ wiring?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/hakktuiiiihhhh
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: prob bateri, alternater atau wiring?   Thu 29 Mar - 0:55

try cek alternator charging ke tak ,,,kadang2 alternator nak kong ..kejap charge ..kejap tak charge ,,,or ..alternator tak cukup charge ,,,

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
ohkie_l2s



Number of posts : 8
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 29/03/2012

PostSubject: Re: prob bateri, alternater atau wiring?   Thu 29 Mar - 1:07

nanti try check alternater. kadang2 pomen pn main tekan je rosak ni rosak tu, padahal dh tau rosak apa, saja nk mesin customer. hahaha. lagi satu nk tanya, enjin l2 ni bateri memang cepat kong ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/hakktuiiiihhhh
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: prob bateri, alternater atau wiring?   Thu 29 Mar - 1:10

ohkie_l2s wrote:
nanti try check alternater. kadang2 pomen pn main tekan je rosak ni rosak tu, padahal dh tau rosak apa, saja nk mesin customer. hahaha. lagi satu nk tanya, enjin l2 ni bateri memang cepat kong ke?

takde lah ,,,ok jek bat aku pakai ,,,aku pakai hafkat punya sampai 2 tahun ok jek ,,kene cek alternator tuh pakai voltmeter ....engine start sukat volt kat bat ,,,tgk charging ok ke tak ...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
ohkie_l2s



Number of posts : 8
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 29/03/2012

PostSubject: Re: prob bateri, alternater atau wiring?   Thu 29 Mar - 1:39

oraitt bro. kalau tau prob apa senang la skit. takda la nk pening kepala. tpi skrng ni goyang nk pi workshop. takut mati tengah2 jalan. No
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/hakktuiiiihhhh
Sponsored content




PostSubject: Re: prob bateri, alternater atau wiring?   Today at 15:27

Back to top Go down
 
prob bateri, alternater atau wiring?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: