COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 confused dengan bateri

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ohkie_l2s



Number of posts : 8
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 29/03/2012

PostSubject: confused dengan bateri   Thu 29 Mar - 9:17

nak tanya skit ni, aku baru amik kancil turbo, baru nak main turbo la katakn. dalam 3 hari enjin tiba2 mati time parking. call pomen dia kata tak bateri kong ataupn alternater. bila bawak gi workshop, pomen kata bateri yg kong, alternater ok. yg aku feliknya, owner ckap bateri baru tukar. tak tau la owner kencing ke apa. aku baru tukar bateri baru tadi, klau jadi jugak apa problem haa?? otai2 tulung la aku yg dalam kesusahan ni. huhuhuhu...
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/hakktuiiiihhhh
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: confused dengan bateri   Fri 30 Mar - 14:42

klau nak check alternator ok ke tak time enjin hidup try cabut kepala batt yg negative @kepala warna hitam, kalu enjin mati tu alternator da tak kuat aka kong..
kalau salah tolong betulkan,selamat mencuba.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ohkie_l2s



Number of posts : 8
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 29/03/2012

PostSubject: Re: confused dengan bateri   Sat 31 Mar - 1:36

betol tu. tapi dh try. alternater ok. semalam tukar bateri baru pn sama tak bole start. first2 tukar je bole start, keesokan hari nk start terus tak hidup.. Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/hakktuiiiihhhh
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: confused dengan bateri   Thu 5 Apr - 13:31

ohkie_l2s wrote:
betol tu. tapi dh try. alternater ok. semalam tukar bateri baru pn sama tak bole start. first2 tukar je bole start, keesokan hari nk start terus tak hidup.. Evil or Very Mad
mungkin ada benda yg short la tu,klau seminggu sekali tukar batt keta pitammm ooo,hehe.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: confused dengan bateri   Today at 9:55

Back to top Go down
 
confused dengan bateri
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: