COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 pasal TD025L

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: pasal TD025L   Thu 5 Apr - 10:41

salam,
guys nak tanya sket plan nak masuk TD025L... ada sesapa bleh bagi tips utk guna turbo ni supaya rsponse cepat dan umph lebih!!

thanks
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: pasal TD025L   Fri 6 Apr - 7:51

karl_razlie wrote:
salam,
guys nak tanya sket plan nak masuk TD025L... ada sesapa bleh bagi tips utk guna turbo ni supaya rsponse cepat dan umph lebih!!

thanks

ermmm td025L nih dari model kete ape ekk? kalo td025 tuh dari enterna twin tebo...td025L dari mane ekk..?

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: pasal TD025L   Fri 6 Apr - 17:49

err aku rasa TD025L tu yg blue tag TD025M yg black tag dua2 dari eterna twin turbo....cuma nak tau kalau nak bagi umph kena boost sampai 1.3bar atau 1bar jer cukup....pasal ada yg kata turbo ni kick in seawal 2.8k rpm, ada yg kata 3.5k rpm ada yg kata 4000rpm..tak tau mana betul... kena tanya org yg pernah pakai gak ni...
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: pasal TD025L   Sun 8 Apr - 2:15

karl_razlie wrote:
err aku rasa TD025L tu yg blue tag TD025M yg black tag dua2 dari eterna twin turbo....cuma nak tau kalau nak bagi umph kena boost sampai 1.3bar atau 1bar jer cukup....pasal ada yg kata turbo ni kick in seawal 2.8k rpm, ada yg kata 3.5k rpm ada yg kata 4000rpm..tak tau mana betul... kena tanya org yg pernah pakai gak ni...
aku penah pakai turbo ni kacuk bontot l5 standed, respon mmg terbaik tp biasala, masuk awal habis pon awal,boost max pon 1.2 bar.. klau nak best pakai seketul, top speed ada la jugak..

ps:setup ni uphill mmg terbaik cheers
Back to top Go down
View user profile
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: pasal TD025L   Tue 10 Apr - 6:01

setup uphil tu pakai seketul atau kacuk???
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: pasal TD025L   Tue 10 Apr - 8:33

karl_razlie wrote:
setup uphil tu pakai seketul atau kacuk???
pakai sketul la slamber...beza dgn bontot std skit jek kan....

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: pasal TD025L   Wed 11 Apr - 8:06

karl_razlie wrote:
setup uphil tu pakai seketul atau kacuk???
aku kacuk dulu,tp kureng sket,
klau nak sedap pakai seketul bak kata abg ayam kita..
Back to top Go down
View user profile
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: pasal TD025L   Thu 12 Apr - 5:55

boost berapa bar baru rasa kick sedap tu??? turbo kick in berapa rpm erk?
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: pasal TD025L   Mon 16 Apr - 13:19

karl_razlie wrote:
boost berapa bar baru rasa kick sedap tu??? turbo kick in berapa rpm erk?
rasa lebih kurang turbo std je,tp bleh boost tinggi sket la..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: pasal TD025L   Today at 17:51

Back to top Go down
 
pasal TD025L
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
Jump to: