COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 l900 rs triptonic masuk kancil

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kutrek



Number of posts : 17
Birthday : 23/10/1988
Age : 28
Location : batu pahat
Registration date : 14/10/2010

PostSubject: l900 rs triptonic masuk kancil    Thu 18 Apr - 5:26

assalamualaikum..... selamat petang pada semua otai2 k-car di forum ini.
lama dah x post something kat sini. hope semua otai dalam keadaan yang sihat.. al maklum lah musim mengundi ni ada yang cri wit lebih pasang bendera la.. konvoi sana sini la... (haha Aper yang aku merepek ni).. ok lah l900 rs... triptonic gear right?? macam yrv jugak kan... so persoalan kat sini... kalo beli halfcut l900rs triptonic boleh x semua barang yang dibeli tu boleh masuk kat kancil? (kalau dashboard tu memang mengarutla kan) sebab rasa nyer xd lagi topik ini di bincangkan... so aper pandangan otai2 k-car disini?? berapa angaran costing tok projek ni.. sebab before this saya ada kereta kancil bernadikan l2 yang memang banyak masalah.. but lupa nk mention yang saya mempunyai sebiji lagi kancil 850..
so next projek is nk masuk halfcut l900rs triptonic gear(kalo x silap la) kedalam kancil 850 ni. kalau ada otai2 kat sana yang boleh bagi comparison budget antara l900 rs and 1000cc sangat2 la saya hargai... kalo ada sugessted bengkel lagi la saya hargai.. saya dok area jb... so harap kesemua otai2 yang berada di serata tanah malaya ni boleh berkongsi pandangan, pendapat, dan juga pengalaman yang berharga. (semangat main k-car ni masih membara tapi xd panduan and tunjuk ajar)
Back to top Go down
View user profile
chevalier.noir



Number of posts : 22
Registration date : 05/03/2010

PostSubject: Re: l900 rs triptonic masuk kancil    Thu 6 Feb - 9:45

wsalam...

boleh je masuk semua.. yg x blh masuk driveshaft.. kena beli driveshaft auto kancil mata bulat...
Back to top Go down
View user profile
 
l900 rs triptonic masuk kancil
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: