COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 TDO4 , RHF , GARRET ETC ..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
kai_ree



Number of posts : 148
Birthday : 26/12/1979
Age : 36
Location : Bkt Jelutong - Kajang - Kuala Kangsar
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Wed 21 Apr - 14:53

maknenye aku kurang injektor je la lagi... lain semue dah ade... kalau injector stendet x best yek??? kalau pakai custom cam pulley lagi sedap ke???
Back to top Go down
View user profile
matnoor
Dragger
Dragger


Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Wed 21 Apr - 15:05

consonar wrote:
matnoor wrote:
red_k wrote:
consonar wrote:
hahaha... best ni...

aku pakai turbo ikut pomen..

dulu pomen jepun bagi = aku rhb31
pastu pomen kulim = td04-09
pastu pomen puchong a.k.a janggut tabligh = td04L gsr

jadi?? pilihan aku? semestinya dari keluarga TD... aku dah di didik
untuk menjadi keluarga TD...

tp td04-09 on 660t pisten dara mmg mantap!!!!

hehe btul aku pon pernah merasa pengan td .. lain macam .. ehe

orite...titk!!!...nk join fmily TD gak lah..hehehe..ngam feel ketika d jln,ble lah join tumpang sekaki dgn keluarga TD ni huhu...


try laa matnoor.. kalau ko pakai L2 pisten stended, cuba pakai td04-09 diesel twin blade... sebelum tu, make sure ko masuk dulu fuel pump besar (gsr,rb20,bosch,sr20 etc), then fuel regulator, injector besar 240cc ke atas, dan juga management (safc 5button, safc1, e-manage etc)..

sebabnye, td04-09 ni sedap kalau dapat range boost around 1.2-1.8bar.... tp kalau maximum 1.5bar pun dah totally porn!!
try laaa.. lagipun td04-09 ni skang macam dah murah... pergi laaa ajak kawan2 yg baik dgn tong turbo... situ ada jual td04-09 recond.. rege pun bleh citer... takde mahal pun...

tp modified keter jgn sampai lupa anak bini !! hahaha

hehehe..x lupa pnya ler...hehehe.. cyclops
Back to top Go down
View user profile
skronotoros
Moderator
Moderator


Number of posts : 801
Birthday : 18/08/1986
Age : 30
Location : Balakong - N9 - Melaka - JB
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Thu 22 Apr - 9:56

kai_ree wrote:
maknenye aku kurang injektor je la lagi... lain semue dah ade... kalau injector stendet x best yek??? kalau pakai custom cam pulley lagi sedap ke???

kalo pkai adj campuley tp high cam xde xrse sgt..
tp kalo nk pkai xde masalah..

_________________
Back to top Go down
View user profile
awent77



Number of posts : 111
Location : Sunway Damansara
Registration date : 24/11/2009

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Thu 22 Apr - 14:09

setuju dgn jep!! td0409 1.5bar cukup.. totally porno!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.smokerhaven77.com
matnoor
Dragger
Dragger


Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Thu 22 Apr - 16:00

awent77 wrote:
setuju dgn jep!! td0409 1.5bar cukup.. totally porno!!!

kekeke..totaly porno??
Back to top Go down
View user profile
kai_ree



Number of posts : 148
Birthday : 26/12/1979
Age : 36
Location : Bkt Jelutong - Kajang - Kuala Kangsar
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Thu 22 Apr - 16:22

skronotoros wrote:
kai_ree wrote:
maknenye aku kurang injektor je la lagi... lain semue dah ade... kalau injector stendet x best yek??? kalau pakai custom cam pulley lagi sedap ke???

kalo pkai adj campuley tp high cam xde xrse sgt..
tp kalo nk pkai xde masalah..
ooo... aku ingat leh la bantu pick up skit...
Back to top Go down
View user profile
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Thu 22 Apr - 16:56

kai_ree wrote:
skronotoros wrote:
kai_ree wrote:
maknenye aku kurang injektor je la lagi... lain semue dah ade... kalau injector stendet x best yek??? kalau pakai custom cam pulley lagi sedap ke???

kalo pkai adj campuley tp high cam xde xrse sgt..
tp kalo nk pkai xde masalah..
ooo... aku ingat leh la bantu pick up skit...


kalau pakai injektor stended takut tak cukup minyak bila boost tinggi... tu aje... tp kalau wideband mengatakan dah cukup bila pakai inj std, pakai aje laa...

tp rasa macam tak cukup.. ntah laa..., aku dulu pakai injector 240cc masa pakai td04-09...
Back to top Go down
View user profile
WakJoi
Active in DRAG


Number of posts : 15
Birthday : 22/03/1977
Age : 39
Location : pandan indak,k.l
Registration date : 07/03/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Thu 22 Apr - 17:53

matnoor wrote:
aku mmg minat keluarga dari toyota, ct ni..huhu..tp, kalo dah jadi mcm ni nk ambk tdo4 o9 pun best hehe..tp, tu je lah mhl skg ni tdo4 o9..4rats ke ats kat sabah skg ni..
bro.. taknak test ke turbo ct9b dari starlet glanza ep91. dia lgi respon+besar+spool lgi cepat dri ct9 atau ct12. yg ko pakai ct12(2e) ke ct12a ke ct12b.
Back to top Go down
View user profile
kai_ree



Number of posts : 148
Birthday : 26/12/1979
Age : 36
Location : Bkt Jelutong - Kajang - Kuala Kangsar
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Fri 23 Apr - 14:20

consonar wrote:
kai_ree wrote:
skronotoros wrote:
kai_ree wrote:
maknenye aku kurang injektor je la lagi... lain semue dah ade... kalau injector stendet x best yek??? kalau pakai custom cam pulley lagi sedap ke???

kalo pkai adj campuley tp high cam xde xrse sgt..
tp kalo nk pkai xde masalah..
ooo... aku ingat leh la bantu pick up skit...


kalau pakai injektor stended takut tak cukup minyak bila boost tinggi... tu aje... tp kalau wideband mengatakan dah cukup bila pakai inj std, pakai aje laa...

tp rasa macam tak cukup.. ntah laa..., aku dulu pakai injector 240cc masa pakai td04-09...
ko boost 2 bar... aku limit 1.5 bar je... takut nak up... kete jln2 mkn angin... tapi kalau x cukup gak nanti aku tukar le injektor...
Back to top Go down
View user profile
awent77



Number of posts : 111
Location : Sunway Damansara
Registration date : 24/11/2009

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sat 24 Apr - 6:53

kai-ree:bro,try masuk injct 275cc,wideband blk tgk amacam...piston dh upgrade ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.smokerhaven77.com
awent77



Number of posts : 111
Location : Sunway Damansara
Registration date : 24/11/2009

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sat 24 Apr - 7:02

matnoor:hohoho!!..totally porno maksudnya...(sedap mengguna..senang memakai la setting tu)hehe...
Back to top Go down
View user profile http://www.smokerhaven77.com
matnoor
Dragger
Dragger


Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sat 24 Apr - 13:21

WakJoi wrote:
matnoor wrote:
aku mmg minat keluarga dari toyota, ct ni..huhu..tp, kalo dah jadi mcm ni nk ambk tdo4 o9 pun best hehe..tp, tu je lah mhl skg ni tdo4 o9..4rats ke ats kat sabah skg ni..
bro.. taknak test ke turbo ct9b dari starlet glanza ep91. dia lgi respon+besar+spool lgi cepat dri ct9 atau ct12. yg ko pakai ct12(2e) ke ct12a ke ct12b.

aku blum angkat lagi bro..hehehe..baru nk g angkat, tp x jadi..sng ka cari tebo ct9b ni?? masuk rpm dgn internal standed brpa? aku nk cari tebo yg masuk dlm 3k rpm mcm tu..huhu.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
matnoor
Dragger
Dragger


Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sat 24 Apr - 13:22

awent77 wrote:
matnoor:hohoho!!..totally porno maksudnya...(sedap mengguna..senang memakai la setting tu)hehe...

hehehe..mmg porno lah... Razz
Back to top Go down
View user profile
beehun



Number of posts : 44
Birthday : 13/01/1981
Age : 35
Location : Shah Alam & Banting
Registration date : 17/04/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sat 24 Apr - 21:45

red_k wrote:
beehun wrote:
kalo pengguna enjin EFRL mcm sy ni tebo ape yg sesuai utk ugrade?..GARRET AR48/35 ok x?..

tp tebo stended L5 ni pun mcm lambat spool jek dgn enjin stended skang ni..huhu

haha ... kenape lak tebo l5 tuh pon lambat spool ..patut ok jek ,,ade prob setting kot ,,

entah la abam red_k..dulu enjin ni asal auto..pastu tuka gb 850..tubo masukdlm rpm 4k baru dia ade terase g-force dia..ke stended mcm ni?..
al maklum la..bdk baru nak main tebo..huhu
Back to top Go down
View user profile
kai_ree



Number of posts : 148
Birthday : 26/12/1979
Age : 36
Location : Bkt Jelutong - Kajang - Kuala Kangsar
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sun 25 Apr - 3:05

awent77 wrote:
kai-ree:bro,try masuk injct 275cc,wideband blk tgk amacam...piston dh upgrade ke?
awent... aritu wideband dgn spec L2S... FR Mines,fuel pump EVO, TD0409,AFC Pivot 4 button yg lain semue kire stendet... minyak lebih... bile start boost kete jadik sebu kejap... nak set negatif x leh gi dah... tu yg nak pasang SAFC1 tapi Ann punye device lak tgk order part rosak... nanti pasang aku tgk wideband... kalau perlu tukar injector aku tukar la... kalau x perlu aku x tukar... ni kete wayang je... rim pun cap ayam 15... mane leh laju2... kang org x nampak... ahahaha...piston bile perlu nanti aku tukar... malas saje2 nak parking kete kat workshop...
Back to top Go down
View user profile
WakJoi
Active in DRAG


Number of posts : 15
Birthday : 22/03/1977
Age : 39
Location : pandan indak,k.l
Registration date : 07/03/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sun 25 Apr - 4:09

matnoor wrote:
WakJoi wrote:
matnoor wrote:
aku mmg minat keluarga dari toyota, ct ni..huhu..tp, kalo dah jadi mcm ni nk ambk tdo4 o9 pun best hehe..tp, tu je lah mhl skg ni tdo4 o9..4rats ke ats kat sabah skg ni..
bro.. taknak test ke turbo ct9b dari starlet glanza ep91. dia lgi respon+besar+spool lgi cepat dri ct9 atau ct12. yg ko pakai ct12(2e) ke ct12a ke ct12b.

aku blum angkat lagi bro..hehehe..baru nk g angkat, tp x jadi..sng ka cari tebo ct9b ni?? masuk rpm dgn internal standed brpa? aku nk cari tebo yg masuk dlm 3k rpm mcm tu..huhu.. Laughing
senang gak dpt ct9b. rasa2 masukm dlm 3k rpm dh msuk dh
Back to top Go down
View user profile
awent77



Number of posts : 111
Location : Sunway Damansara
Registration date : 24/11/2009

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sun 25 Apr - 6:15

kai-ree:orite bro,dh dpt best setup nnti update la...gud luck!!

p/s:tarakla kairee itu tps dlm mudah..
Back to top Go down
View user profile http://www.smokerhaven77.com
matnoor
Dragger
Dragger


Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sun 25 Apr - 12:35

WakJoi wrote:
matnoor wrote:
WakJoi wrote:
matnoor wrote:
aku mmg minat keluarga dari toyota, ct ni..huhu..tp, kalo dah jadi mcm ni nk ambk tdo4 o9 pun best hehe..tp, tu je lah mhl skg ni tdo4 o9..4rats ke ats kat sabah skg ni..
bro.. taknak test ke turbo ct9b dari starlet glanza ep91. dia lgi respon+besar+spool lgi cepat dri ct9 atau ct12. yg ko pakai ct12(2e) ke ct12a ke ct12b.

aku blum angkat lagi bro..hehehe..baru nk g angkat, tp x jadi..sng ka cari tebo ct9b ni?? masuk rpm dgn internal standed brpa? aku nk cari tebo yg masuk dlm 3k rpm mcm tu..huhu.. Laughing
senang gak dpt ct9b. rasa2 masukm dlm 3k rpm dh msuk dh

brapa skg hrga pasaran tebo glanza ni? huhu aku nk buat perbandigan tdo4 09 ngan ct9b ni..mn yg best hrga, performance and maintenance aku angkt..
Back to top Go down
View user profile
kazirikashi



Number of posts : 110
Birthday : 06/06/1985
Age : 31
Location : pahang->snwg->sepang->putrajaya
Registration date : 31/03/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Mon 26 Apr - 2:25

syok dgr cter kowg..tebo sumer besar2...owg yg ta beruang mcm ak...pki TD04-09 je..2 je yg mampu...tebo bukak 3k ke atas...
Back to top Go down
View user profile
miziL2s



Number of posts : 10
Birthday : 23/09/1982
Age : 34
Location : Batu Gajah,Ipoh,Titi Gantung
Registration date : 06/05/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Wed 12 May - 16:57

sama le kiter kazikirashi....
aku turbo standard je haaa.....
kwn2 semua dah hebat2 hehehe
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Sun 16 May - 20:32

salam..tumpang lalu...
xde ke yg pakai td02..?
ataupun pernah pakai dulu ke..
Back to top Go down
View user profile
bluethunder
Active in DRAG


Number of posts : 52
Birthday : 09/04/1978
Age : 38
Location : pahang-n9-subang jaya...
Registration date : 02/03/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Mon 17 May - 20:08

fakhrul wrote:
salam..tumpang lalu...
xde ke yg pakai td02..?
ataupun pernah pakai dulu ke..
td02 pun ok gak.utk kegunaan hariaan, tp kalu nk drag x sesuai.....boost cpt abis...
Back to top Go down
View user profile
skronotoros
Moderator
Moderator


Number of posts : 801
Birthday : 18/08/1986
Age : 30
Location : Balakong - N9 - Melaka - JB
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Tue 18 May - 1:21

td025 2 nk pkai ktne??
JBJL??EFRL??EFJL??

_________________
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Mon 24 May - 9:27

skronotoros wrote:
td025 2 nk pkai ktne??
JBJL??EFRL??EFJL??
pakai kat efrl auto.
skrang sy pakai ok la,
respon mcm turbo standet je..
boost pon cepat abes..
Back to top Go down
View user profile
jetpa86



Number of posts : 13
Birthday : 02/10/1986
Age : 30
Location : subang jaya
Registration date : 01/06/2010

PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Tue 1 Jun - 9:58

fakhrul wrote:
skronotoros wrote:
td025 2 nk pkai ktne??
JBJL??EFRL??EFJL??
pakai kat efrl auto.
skrang sy pakai ok la,
respon mcm turbo standet je..
boost pon cepat abes..

boost cepat habis ?
ni kawen bontot ngn l5 punye eh
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: TDO4 , RHF , GARRET ETC ..   Today at 7:54

Back to top Go down
 
TDO4 , RHF , GARRET ETC ..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
Jump to: