COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 oversize intake valve utk 660t

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mesin tebu



Number of posts : 9
Registration date : 27/06/2014

PostSubject: oversize intake valve utk 660t   Sat 28 Jun - 18:40

salam..dulu pernah terbaca kt dlm internet katanya tujuan utama rebore/pki piston oversize adalah utk kita pakai oversize intake valve..bru advantage pki piston oversize tu ada..

masalahnya klu head l2/l2s ni nk pakai valve oversize dri kete apa?klu pakai valve besar tp spring stended pon mcm x kena je..jd slalunya klu upgred ke valve besar slalunya ambk dri kete apa ek?valve spring plak camne?pastu yg kata oversize tu brapa mm dri saiz asal?

port intake+polish outlet+tb 60mm+oversize valve+valve spring...gak2 brapa kos nk bikin job ni kat head 12v l2 ni ek?
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: oversize intake valve utk 660t   Sat 28 Jun - 21:25

Huhu keje syirik tukar valve besar ..lom aku pernah bikin lagi.. but pernah dgr geng2 lain buat...setup 660t aku tu just korek head jek n polish hehe..kos utk korek manual tgn pomen selalunya dlm rm6oo siap top overhaul .... kalo nasty port flow kos korek biasa rm750..kalo style dimple rm1000+

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
mesin tebu



Number of posts : 9
Registration date : 27/06/2014

PostSubject: Re: oversize intake valve utk 660t   Mon 30 Jun - 17:13

head lama aku dh crack..pastu masa bkk head lama tu terperasan kt piston mcm ada kesan segitiga..suspek bentuk segitiga tu dtg sbb piston kena kt kubah segitiga kt head tu..jd aku angkat head lain sebijik pastu buang kubah segitiga tu ngan bikin grenbal homemade..bajet nk buat skit2 mana yg boleh sebelum hantar bengkel bikin major overhaul/upgred..

menunnggu bajet utk sume ni..arghhhhh  Sad Sad 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: oversize intake valve utk 660t   Today at 17:52

Back to top Go down
 
oversize intake valve utk 660t
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
Jump to: