COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 Turbo Leak

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
smokey



Number of posts : 15
Location : Brunei
Registration date : 02/03/2010

PostSubject: Turbo Leak   Wed 3 Mar - 5:07

ni nak share gambar kawan Turbine blade dah pecah,turbo ni asal dari CA18DET AR.048 keta RPS13,Ada oil dan water supply.Ceramic Blade.


Back to top Go down
View user profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Wed 3 Mar - 5:41

mnurut kwn aku yg main engin nissan...tebo2 yg guna ceramix fin x thn boost tingi...dia org akan tukr aloi fin xpun klu nak tahap giler lg tukr steel fin...bole thn smpi 20g...
Back to top Go down
View user profile
limeston09



Number of posts : 136
Location : Melaka
Registration date : 18/03/2009

PostSubject: Re: Turbo Leak   Wed 3 Mar - 6:20

20G? uish.....beh nyer....
Back to top Go down
View user profile
Bearz
Moderator
Moderator


Number of posts : 564
Registration date : 21/09/2007

PostSubject: Re: Turbo Leak   Wed 3 Mar - 6:22

klau repair dh mahal....amik laa TDo4 murah2 jeee klau x brunei xtahu laa berape harga
Back to top Go down
View user profile
matnoor
Dragger
Dragger


Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Wed 3 Mar - 6:24

rasa nya barg2 kat Brunei lagi lagi murah2 belaka..
Back to top Go down
View user profile
smokey



Number of posts : 15
Location : Brunei
Registration date : 02/03/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Wed 3 Mar - 6:33

betul ada yang setangah forum dah debate ceramic ni tak tahan panas,limit boost misal kata 0.8 bar then dia up boost ke 1.1 bar gerenti dah kipas dia tu kong.

tapi yang buat jadi tanda tanya ..thermo wrap tu ( baju manifold ) di buat dari ceramic & fibre .
Back to top Go down
View user profile
smokey



Number of posts : 15
Location : Brunei
Registration date : 02/03/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Wed 3 Mar - 6:41

sometime diorang ambik barang kat Johan drift house ( malaysia ) atau pun miri eric Motorsport, barang kat sini susah nak cakap,saya sendiri pun tak sanggup, tengok dia punye harga pun nak mampos tuhan je yang tahu huhuhu .
Back to top Go down
View user profile
KM RACER-X
Super Dragger
Super Dragger


Number of posts : 551
Birthday : 08/07/1982
Age : 34
Location : Seremban - Senawang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Wed 3 Mar - 6:57

MAKitam wrote:
mnurut kwn aku yg main engin nissan...tebo2 yg guna ceramix fin x thn boost tingi...dia org akan tukr aloi fin xpun klu nak tahap giler lg tukr steel fin...bole thn smpi 20g...

betul tu....
klau untuk sedap2 bawak boleh la pakai turbo tu......
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Turbo Leak   Thu 4 Mar - 1:08

yup ..seramic fin .. boost 1 bar jek bleh ..up skit kong laa turbine ,... ehhe
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
KM RACER-X
Super Dragger
Super Dragger


Number of posts : 551
Birthday : 08/07/1982
Age : 34
Location : Seremban - Senawang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Thu 4 Mar - 2:33

red_k wrote:
yup ..seramic fin .. boost 1 bar jek bleh ..up skit kong laa turbine ,... ehhe

betul tu....
pantang up sikit dah kedarek....
hehehehehe....
Back to top Go down
View user profile
black
Moderator
Moderator


Number of posts : 470
Birthday : 16/07/1971
Age : 45
Location : Alor Setar,Kedah
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Thu 4 Mar - 3:28

KETA WA GAK XDE TUBO clown clown clown
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/shahrilazni?ref=profile
ferulnbm
Moderator
Moderator


Number of posts : 394
Birthday : 14/11/1983
Age : 33
Location : rawang,n9
Registration date : 23/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Thu 4 Mar - 3:50

black kete ko bukan tak ada tebo black. tapi kete ko tebobos
ahahhaahahahha


cabuttttttttttttttttt
Back to top Go down
View user profile
black
Moderator
Moderator


Number of posts : 470
Birthday : 16/07/1971
Age : 45
Location : Alor Setar,Kedah
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Thu 4 Mar - 4:12

MANA LEH LWN NGAN KETA HANG FERUL..... pirat pirat pirat
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/shahrilazni?ref=profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Thu 4 Mar - 6:54

smokey wrote:
betul ada yang setangah forum dah debate ceramic ni tak tahan panas,limit boost misal kata 0.8 bar then dia up boost ke 1.1 bar gerenti dah kipas dia tu kong.

tapi yang buat jadi tanda tanya ..thermo wrap tu ( baju manifold ) di buat dari ceramic & fibre .


bro....thermo wrap tu kite balut kat luar tp fin ddk dlm...lgpun wrap dia statik tp fin dia byk keja....
Back to top Go down
View user profile
DausZ CM171
Moderator
Moderator


Number of posts : 107
Birthday : 09/06/1992
Age : 24
Location : Sungai Udang, Melaka
Registration date : 23/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Thu 4 Mar - 7:25

MAKitam wrote:
smokey wrote:
betul ada yang setangah forum dah debate ceramic ni tak tahan panas,limit boost misal kata 0.8 bar then dia up boost ke 1.1 bar gerenti dah kipas dia tu kong.

tapi yang buat jadi tanda tanya ..thermo wrap tu ( baju manifold ) di buat dari ceramic & fibre .


bro....thermo wrap tu kite balut kat luar tp fin ddk dlm...lgpun wrap dia statik tp fin dia byk keja....

Betol jugak tu, wrap tu duk diam je, tapi fin tak. Kene lak owner hentam boost tinggi, lg berat keja fin tu.
Back to top Go down
View user profile
KM RACER-X
Super Dragger
Super Dragger


Number of posts : 551
Birthday : 08/07/1982
Age : 34
Location : Seremban - Senawang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Thu 4 Mar - 7:31

black wrote:
MANA LEH LWN NGAN KETA HANG FERUL..... pirat pirat pirat

betul tu....
Back to top Go down
View user profile
zUrA^AniEySzA
Active in DRAG


Number of posts : 281
Birthday : 07/10/1985
Age : 31
Location : sErEmbAn-sEri kEmbAngAn-sErEmbAn
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Wed 17 Mar - 6:32

KM RACER-X wrote:
black wrote:
MANA LEH LWN NGAN KETA HANG FERUL..... pirat pirat pirat

betul tu....

bEtUL... bEtUL... bEtUL.... drunken
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AzUrA.AzLi
ZiQ nANa



Number of posts : 50
Registration date : 02/03/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Fri 9 Apr - 17:32

owhh... fin ceramic.. so, sme cm fin magnesium la?? yg evo 9 pakai tu?? sory kalo silap.. sy newbies..
Back to top Go down
View user profile
marchcup
Active in DRAG


Number of posts : 99
Location : k.trg
Registration date : 25/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Sat 3 Jul - 13:05

oo ni garrett ar48/49 ca18 tak silap..tp kompem ke ceramic fin?sb stakat yang tau, biasa orang cakap tebo dari siri RB tu yang ceramic fin..yang tu mmg kompem 1bar fin putus..tp aku penah pakai tebo ni dulu, boosting 1.5 pun ok lagi kat enjin cc 1000..kalo salah tolong betulkan
Back to top Go down
View user profile
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Sat 3 Jul - 17:01

uhhhh... kalau ceramic mmg std laa putus kalau boost lebih 0.9 bar...

tp ada gak boost 1.8bar pakai ceramic... tahan gak laa, tp lama2 putus gak...

budak2 forum skyline omputih pun cakap tak tahan kalau boost over 0.9bar...

tp aku tatau laa tebo mana yg seramic... bukan semua garrett ceramic... dan bukan semua tebo nissan ceramic...
Back to top Go down
View user profile
Ground_zero



Number of posts : 13
Birthday : 02/10/1983
Age : 33
Location : labu,seremban,senawang
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: Turbo Leak   Wed 11 Aug - 15:56



tebo ni fin dia seramik gak ke?sape pnah pkai n bpe boost leh tahan?

sy budak baru blajar...tulun ye otai2 beri tunjuk ajar..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Turbo Leak   Today at 9:49

Back to top Go down
 
Turbo Leak
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
Jump to: