COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 Managment setup

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
882T
Active in DRAG


Number of posts : 50
Birthday : 08/05/1983
Age : 33
Location : Puchong
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Managment setup   Mon 15 Mar - 8:41

Memandangkan dah ramai geng2 Kcar yang pakai management kat kereta masing2, aku ader persoalan sama ada pernah tak sapa pernah cuba buat single coil utk setiap plug n tak pakai distributer. Makna nyer setiap plug akan ader single coil utk supply. Application nie utk yang pakai managment n pernah tak sapa2 pernah dengar n buat..? apa Pro and Cons..? Macam mana nak buat..?
Back to top Go down
View user profile
panjang
Active in DRAG


Number of posts : 206
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 15 Mar - 8:52

never done it before, sorry...
Back to top Go down
View user profile
882T
Active in DRAG


Number of posts : 50
Birthday : 08/05/1983
Age : 33
Location : Puchong
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 15 Mar - 8:54

can be done right? just asking as there is a possibility on doing that...
Back to top Go down
View user profile
Bearz
Moderator
Moderator


Number of posts : 564
Registration date : 21/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 15 Mar - 8:55

ggod topic.....Malaysia boleh
Back to top Go down
View user profile
882T
Active in DRAG


Number of posts : 50
Birthday : 08/05/1983
Age : 33
Location : Puchong
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 15 Mar - 8:59

tue lah bearz, aku nak gak tau setup nie macam mana sebab ini akan menjadikan kereta tue boleh dapat respond yang bagus.... tue yang bertanya sebab dah ramai yang pakai managment kan...
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 15 Mar - 9:06

setup nih selalu pakai kat kete besarkan ...example EVO ....

ermm tak pernah tgk .. tapi aku rase l6 ke l5 mesti kene buat camnikan kalo nak api besar ...cam pernah dgr zam316 buat kat l5 dia ... tapi result tak tau lak ,,
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
882T
Active in DRAG


Number of posts : 50
Birthday : 08/05/1983
Age : 33
Location : Puchong
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 15 Mar - 9:10

betui tue ayam...biasa kereta besar buat benda nie..
utk L5 atau L6 atau mana engine COP takpe senang nak buat tapi utk engine 3 piston nie macam mana..?? sebab aku tau kena pakai barang kereta 6 piston utk distribute api mengunakan single coil...but distributer L2 tak support, betul ker..? kenapa..? RnD nie pernah tak discuba oleh geng2 K-car atau mana pomen utk engine L2? just nak tau outcome dan pro 'n' cons jea....
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 15 Mar - 9:33

haha yup2 dulu pi bangkok tgk geng besar bli coil MSD Twin Tower etc aku pon terfikir leh ke l2 buat .. tapi takpe aku nanti tanye ujang mane tau dia ade pikir ke buat ..ape prob kalo nak buat hehe ..

882T wrote:
betui tue ayam...biasa kereta besar buat benda nie..
utk L5 atau L6 atau mana engine COP takpe senang nak buat tapi utk engine 3 piston nie macam mana..?? sebab aku tau kena pakai barang kereta 6 piston utk distribute api mengunakan single coil...but distributer L2 tak support, betul ker..? kenapa..? RnD nie pernah tak discuba oleh geng2 K-car atau mana pomen utk engine L2? just nak tau outcome dan pro 'n' cons jea....
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 15 Mar - 9:47

lain managment aku x tahu tp eM ultimate bole buat...nak tarik 1 plug 1 coil...injector individu pun bole....tp aku x buat lg psl xde modal nak pkai eM ultimate lg....tp kena amik brang dr keta besar pnya...

tu yg tengah nak kaji ade sape2 yg dah masuk eM ultimate ni.....
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 15 Mar - 9:50

haha nice info ...
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
dvvt_T
Active in Circuit Racing


Number of posts : 114
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Tue 16 Mar - 17:34

kalo yang l5.... kalo die pakai wiring n head jbdet mmg pakai individual coil....

same mcm efrl jugak...

betul ke???

kalo kat l2, memadai ke pakai MSD botol susu tu???
Back to top Go down
View user profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Tue 16 Mar - 22:37

ya....nice info...
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 1:47

ermm utk l2 660t ..aku tgk CAU tuh pakai coil std jek ,, power jek tgk hehe ...

dvvt_T wrote:
kalo yang l5.... kalo die pakai wiring n head jbdet mmg pakai individual coil....

same mcm efrl jugak...

betul ke???

kalo kat l2, memadai ke pakai MSD botol susu tu???
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
dvvt_T
Active in Circuit Racing


Number of posts : 114
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 4:53

huhu.... cau tu kategori RARE....
Back to top Go down
View user profile
zUrA^AniEySzA
Active in DRAG


Number of posts : 281
Birthday : 07/10/1985
Age : 31
Location : sErEmbAn-sEri kEmbAngAn-sErEmbAn
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 5:31

MAKitam wrote:
ya....nice info...

NicE InfO.... cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AzUrA.AzLi
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 7:22

zUrA^AniEySzA wrote:
MAKitam wrote:
ya....nice info...

NicE InfO.... cheers



u nice 2....hi..hi.. Cool
Back to top Go down
View user profile
ferulnbm
Moderator
Moderator


Number of posts : 394
Birthday : 14/11/1983
Age : 33
Location : rawang,n9
Registration date : 23/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 8:11

topic terhangat d pasaran

nice info
Back to top Go down
View user profile
zUrA^AniEySzA
Active in DRAG


Number of posts : 281
Birthday : 07/10/1985
Age : 31
Location : sErEmbAn-sEri kEmbAngAn-sErEmbAn
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 9:31

MAKitam wrote:
zUrA^AniEySzA wrote:
MAKitam wrote:
ya....nice info...

NicE InfO.... cheers



u nice 2....hi..hi.. Cool

i NicE...??? AhAkS..... Embarassed Embarassed Embarassed

bEhAk hAk hAk..... lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AzUrA.AzLi
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 10:10

alahh, dulu aku dah buat dahh...

tp tak jadi sebab MSD coil aku kena sita dgn TNB sebab tak
bayar bil letrik...

so, aku abaikan aje laa...

Back to top Go down
View user profile
dvvt_T
Active in Circuit Racing


Number of posts : 114
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 10:21

ooo... mcm xde efek ke pakai msd coil tu???

abam pornostar, thermal wrap ade lg???
Back to top Go down
View user profile
black
Moderator
Moderator


Number of posts : 470
Birthday : 16/07/1971
Age : 45
Location : Alor Setar,Kedah
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 11:11

dvvt_T wrote:
ooo... mcm xde efek ke pakai msd coil tu???

abam pornostar, thermal wrap ade lg???


ponstar xde wa ade.....
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/shahrilazni?ref=profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 13:45

consonar wrote:
alahh, dulu aku dah buat dahh...

tp tak jadi sebab MSD coil aku kena sita dgn TNB sebab tak
bayar bil letrik...

so, aku abaikan aje laa...




tu dia otai msd dah start turun ilmu.....
Back to top Go down
View user profile
dvvt_T
Active in Circuit Racing


Number of posts : 114
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 15:18

black wrote:
dvvt_T wrote:
ooo... mcm xde efek ke pakai msd coil tu???

abam pornostar, thermal wrap ade lg???


ponstar xde wa ade.....

rege yang mcm pornostar bg tu ke???? rare
Back to top Go down
View user profile
WakJoi
Active in DRAG


Number of posts : 15
Birthday : 22/03/1977
Age : 39
Location : pandan indak,k.l
Registration date : 07/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 16:27

maaf mencelah.. mngikut pengalaman sy main standalone ecu ni kalo nk jlnkn 1 coil stiap silinder ni kna tetap ada distributor atau crank angle sensor. (enjin yg pakai crank sensor ni tak de distributor..). kalo signal takde maka berterabur la plug bgi api,memang tak idup la enjin.
distributor atau crank sensor akn bgi signal bila masa nk bgi api utk setiap silinder. utk standalone ecu yg ada ignition output je (microtech 'S' series,haltech,motec, dll...) yg bole guna direct coil.
kalo enjin L2 pakai microtech lt10s dh senang2 je pakai 3 coil luar tpi distributor masih kna pakai sbb utk bgi signal. ( maaf kalo kenyataan sy ni tak berapa tepat.. tpi rasa2 tepat ni )
rasa2 kalo pakai direct coil ni lagi sempurna sbb tak akn terjadi miss firing... mana taknye.. dh la 1 coil je nk bgi api kt distributor.. pastu distributor pulak nk kna agih2kn api ke setiap silinder..pastu nk lalu kt plug cable pulak... kan lambat tu....
Back to top Go down
View user profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 17 Mar - 23:25

thanks 4 d'infomation wakjoi....btol jgk....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Managment setup   Today at 11:28

Back to top Go down
 
Managment setup
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Electronics-
Jump to: