COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
May 2018
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
CalendarCalendar
Latest topics
» Salam 2018
Sat 5 May - 6:19 by red_k

» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu


Share | 
 

 tukar fin housing besar?

Go down 
AuthorMessage
marchcup
Active in DRAG
avatar

Number of posts : 99
Location : k.trg
Registration date : 25/02/2010

PostSubject: tukar fin housing besar?   Thu 15 Apr - 11:34

hai, nak tanya sket dikala boring2 ni..bolehkah n bagaimana agaknya kalo kita upgrade fin housing depan turbo sahaja?contohla skang ni aku pakai tebo gsr, then aku tukar fin depan (belah housing) sahaja yang evo punya?kipas yang belah bontot tu pakai std punya..kalo bleh, byk beza tak buat camni dengan wang yang dibelanjakan?
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: tukar fin housing besar?   Thu 22 Apr - 3:15

marchcup wrote:
hai, nak tanya sket dikala boring2 ni..bolehkah n bagaimana agaknya kalo kita upgrade fin housing depan turbo sahaja?contohla skang ni aku pakai tebo gsr, then aku tukar fin depan (belah housing) sahaja yang evo punya?kipas yang belah bontot tu pakai std punya..kalo bleh, byk beza tak buat camni dengan wang yang dibelanjakan?

nak kompom best ..hantar tong turbo ,, tapi dulu aku pernah buat ,, tukar dari twin fin ke single fin ,,, single fin tuh housing besar ,,, naik hp time dyno kat jo ... ehheh

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
marchcup
Active in DRAG
avatar

Number of posts : 99
Location : k.trg
Registration date : 25/02/2010

PostSubject: Re: tukar fin housing besar?   Thu 22 Apr - 11:52

waa ko tukar skali ngan housing ke?bape rm abis?
Back to top Go down
View user profile
hairil
Active in Circuit Racing
avatar

Number of posts : 84
Registration date : 11/01/2010

PostSubject: Re: tukar fin housing besar?   Tue 27 Apr - 1:34

lg bagus...suro kong turbo tu tukar terus brg2 dalam..full servis and upgrade fin kompressor tu..

nnt die akan bg skali kompressor lama..so..nnt korang nampak la...betapa besarnye kipas yg die masukkan..muncung pon lay..

rare...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: tukar fin housing besar?   

Back to top Go down
 
tukar fin housing besar?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
Jump to: