COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Similar topics
    Translator
    December 2016
    MonTueWedThuFriSatSun
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031 
    CalendarCalendar
    Latest topics
    » jimat minyak
    Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

    » Salam perkenalan..
    Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

    » Salam perkenalan
    Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

    » carI Rakan seperjuangan kcar
    Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

    » Salam Perkenalan
    Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

    » salam perkenalan
    Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

    » Newbies Perkenalkan diri
    Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

    » mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
    Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

    » 850t ...?
    Thu 10 Jul - 15:11 by utt


    Share | 
     

     tukar fin housing besar?

    View previous topic View next topic Go down 
    AuthorMessage
    marchcup
    Active in DRAG


    Number of posts : 99
    Location : k.trg
    Registration date : 25/02/2010

    PostSubject: tukar fin housing besar?   Thu 15 Apr - 11:34

    hai, nak tanya sket dikala boring2 ni..bolehkah n bagaimana agaknya kalo kita upgrade fin housing depan turbo sahaja?contohla skang ni aku pakai tebo gsr, then aku tukar fin depan (belah housing) sahaja yang evo punya?kipas yang belah bontot tu pakai std punya..kalo bleh, byk beza tak buat camni dengan wang yang dibelanjakan?
    Back to top Go down
    View user profile
    red_k
    Admin
    Admin


    Number of posts : 2938
    Birthday : 30/08/1980
    Age : 36
    Location : COMPACT Central
    Registration date : 20/09/2007

    PostSubject: Re: tukar fin housing besar?   Thu 22 Apr - 3:15

    marchcup wrote:
    hai, nak tanya sket dikala boring2 ni..bolehkah n bagaimana agaknya kalo kita upgrade fin housing depan turbo sahaja?contohla skang ni aku pakai tebo gsr, then aku tukar fin depan (belah housing) sahaja yang evo punya?kipas yang belah bontot tu pakai std punya..kalo bleh, byk beza tak buat camni dengan wang yang dibelanjakan?

    nak kompom best ..hantar tong turbo ,, tapi dulu aku pernah buat ,, tukar dari twin fin ke single fin ,,, single fin tuh housing besar ,,, naik hp time dyno kat jo ... ehheh

    _________________

    Keicar4Life Blog
    www.keicar4life.blogspot.com
    Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
    Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
    Back to top Go down
    View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
    marchcup
    Active in DRAG


    Number of posts : 99
    Location : k.trg
    Registration date : 25/02/2010

    PostSubject: Re: tukar fin housing besar?   Thu 22 Apr - 11:52

    waa ko tukar skali ngan housing ke?bape rm abis?
    Back to top Go down
    View user profile
    hairil
    Active in Circuit Racing


    Number of posts : 84
    Registration date : 11/01/2010

    PostSubject: Re: tukar fin housing besar?   Tue 27 Apr - 1:34

    lg bagus...suro kong turbo tu tukar terus brg2 dalam..full servis and upgrade fin kompressor tu..

    nnt die akan bg skali kompressor lama..so..nnt korang nampak la...betapa besarnye kipas yg die masukkan..muncung pon lay..

    rare...
    Back to top Go down
    View user profile
    Sponsored content




    PostSubject: Re: tukar fin housing besar?   Today at 12:35

    Back to top Go down
     
    tukar fin housing besar?
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 1
     Similar topics
    -
    » DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
    Jump to: