COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Similar topics
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 tebo tak pakai air

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
marchcup
Active in DRAG


Number of posts : 99
Location : k.trg
Registration date : 25/02/2010

PostSubject: tebo tak pakai air   Thu 22 Apr - 11:58

err topik ni dah ada kat porem lama dulu..tp aku up balik..aku tgk ramai geng2 ni yang tak pakai air lepas upgrade tebo..sb malas k, skill ke, aku tatau la tu..jd, apakah risikonya kalo kita tak pakai laluan air tu?adakah tebo cpat jem ke, jadi lagi laju ke, ape ke hehe..ke tadak masalah?
Back to top Go down
View user profile
Sompoton



Number of posts : 10
Birthday : 26/12/1980
Age : 35
Location : kota kinabalu sabah
Registration date : 20/04/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Fri 23 Apr - 1:49

hmmm... aku pnya pki laluan air pn turbo boleh jem...heheheheh
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Fri 23 Apr - 2:02

aku dulu pakai turbine dari keluarga TD ..memang tak pakai air ok jek ,,

Turbine RHF 5 aku lak ,, aku tak pakai air tapi kete tak on the road tak tau lak ade effect ke tak ,,so far ok jek ,, tapi tak tau laa sebab aku tak otr dia ok ,, kalo kete yg bawak jalan2 hari2 aku rase elok pakai air ,,

ps- marchup ,, thanks sbb up topic nih ,, blik

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
Sompoton



Number of posts : 10
Birthday : 26/12/1980
Age : 35
Location : kota kinabalu sabah
Registration date : 20/04/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Fri 23 Apr - 2:12

kebanyakan TD org jarang guna laluan air.... tak tahu kanapa ... tp tobo2 drg still 'stedy' hahahahah.........
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Fri 23 Apr - 2:25

yup hehe btul2 ,,, aku bawak on the road bertahun dah ok jek ,, air filter pon tak pakai ,, hehe

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
aWe89



Number of posts : 90
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Fri 23 Apr - 6:30

otr

viva awe tak pakai air.. ok lg..
kancil awe tak pakai air.. ok lg..
Back to top Go down
View user profile
marchcup
Active in DRAG


Number of posts : 99
Location : k.trg
Registration date : 25/02/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Sat 24 Apr - 11:38

waa tq..pasni kalo pakai tebo lain, malas gak ar nak buat laluan air kekeke
Back to top Go down
View user profile
kai_ree



Number of posts : 148
Birthday : 26/12/1979
Age : 36
Location : Bkt Jelutong - Kajang - Kuala Kangsar
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Sun 25 Apr - 2:58

kalau pasang laluan ar tu lagi bagus ke lagi nyusahkan??? aku xde... tapi rase mcmnak pasang... masalahnye radiator aku xde extra lubang utk pasang laluan air baru... jadi ingat nak pasang 'T'... rase2 ok ke x??? kete bwk jln jauh blk kampung... tapi selame hari ni ok je xde lak buat hal sebenarnye... saje je nak buat penambahbaikan kalau baik la...
Back to top Go down
View user profile
matnoor
Dragger
Dragger


Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Sun 25 Apr - 12:18

kai_ree wrote:
kalau pasang laluan ar tu lagi bagus ke lagi nyusahkan??? aku xde... tapi rase mcmnak pasang... masalahnye radiator aku xde extra lubang utk pasang laluan air baru... jadi ingat nak pasang 'T'... rase2 ok ke x??? kete bwk jln jauh blk kampung... tapi selame hari ni ok je xde lak buat hal sebenarnye... saje je nak buat penambahbaikan kalau baik la...

aku rasa baik pasng..huhu..cdgan yg newbie mcm aku ni.. Embarassed
Back to top Go down
View user profile
ferulnbm
Moderator
Moderator


Number of posts : 394
Birthday : 14/11/1983
Age : 33
Location : rawang,n9
Registration date : 23/02/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Mon 26 Apr - 2:11

aku lak guna turbine dari keluara toyota ct9 dari mula pasang sampai lah sekarang dah 5tahun guna masih dalam keadaan memuas kan
Back to top Go down
View user profile
cicak_turbo



Number of posts : 30
Registration date : 29/03/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Sat 3 Jul - 17:06

kalau dpt complete ngan laluan air dan adapter tu pakai aje la kot.. pendapat aku. dah mmg design dia perlu ada laluan air... kalau tebo TD yang takde jalan air tu mmg takyah susah2 laa..

ferul, ni soklan cepumas utk ko... bagi aku 3 sebab naper bagus tak pakai laluan air kat tebo yang mmg dah tersedia sistem penyejuk air tu...??? jawap jawap.. kalau tak dpt jawab meh sini EGT sard tu kat aku..rm30 eh...
Back to top Go down
View user profile
beehun



Number of posts : 44
Birthday : 13/01/1981
Age : 35
Location : Shah Alam & Banting
Registration date : 17/04/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Sun 25 Jul - 3:11

tebo x pakai air?..x panas ke tebo tu nnt?....
tp yg aku penah nmpk Td0409 single blade la xde hose air...
tp mcm ok lak tebo x pakai air ni..ringan skit..ye ke?..sy newbie je,,huhu
Back to top Go down
View user profile
akulanie
COMPACT Mechanic


Number of posts : 54
Birthday : 07/08/1977
Age : 39
Location : Ampang-Jln Ipoh
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Sun 25 Jul - 17:52

rasenye tebo yg jenis belbering je yg mesti kene jalan air...rasenye la,bkn tau sgt pung...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: tebo tak pakai air   Today at 13:44

Back to top Go down
 
tebo tak pakai air
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» Ekzos yg korg pakai? V3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
Jump to: