COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 rhf4

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: rhf4   Mon 7 Feb - 4:51

aku tgh pakai RHF34 ni...beli kat Tong 4 tahun lepas...still pakai lg....boost 0.98BAR...jln dlm bandar boring pasal lag....tapi highway best.....mid dia kuat tapi top kureng sket..maybe nak kena tuka injector kot...or matspeed hicam..hehehe
Back to top Go down
View user profile
madi
Active in DRAG


Number of posts : 253
Birthday : 30/12/1984
Age : 31
Location : selayang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: rhf4   Mon 7 Feb - 4:57

ooo mcm tu ker karl.... ada info mengatakan klu rhf4 kena pakai bontot v13...baru xlag utk setup piston stock...
Back to top Go down
View user profile
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: rhf4   Mon 7 Feb - 5:01

aku tak tau yg aku punya bontot apa pasal semua dah dipadamkan..yang aku tau RHF3 kacuk RHF4...btw kedai mana tau buat clipping kat fin tu..??
Back to top Go down
View user profile
madi
Active in DRAG


Number of posts : 253
Birthday : 30/12/1984
Age : 31
Location : selayang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: rhf4   Mon 7 Feb - 8:31

karl_razlie wrote:
aku tak tau yg aku punya bontot apa pasal semua dah dipadamkan..yang aku tau RHF3 kacuk RHF4...btw kedai mana tau buat clipping kat fin tu..??

slalu masalah tebo ni..bawa p tong ja...terus settle...ada kedai baru kat subang...melayu..kena tanya consonar..kawan dia...murah skit..leh la save budjet...

xpun tunggu otai2 lain reply...saya ni newbie ja... rabbit
Back to top Go down
View user profile
little_nicky



Number of posts : 63
Registration date : 21/09/2007

PostSubject: Re: rhf4   Tue 8 Feb - 4:10

madi wrote:
ooo mcm tu ker karl.... ada info mengatakan klu rhf4 kena pakai bontot v13...baru xlag utk setup piston stock...

660 piston standard tu dari model mana bro??3 piston ke 4 piston..........kalu 4 aku suggestkan pakai vf25.........aku pakai tu skrang kat jbjl aku............
Back to top Go down
View user profile
hantukubur



Number of posts : 8
Registration date : 26/01/2011

PostSubject: Re: rhf4   Sat 12 Feb - 13:12

Dulu mase first time install RHF4 VF20 tukar piston 2E, Injector MIVEC, throttle body daihatsu charade(nasihat pomen),fuel rail(tak ingat apa brand dah),set fuel regulator, high degree cam dan install 38mm TiAL wastegate boost aku tak consistent kekadang 1.7 bar kekadang 1 bar jer. Pelik rasanya. Selepas install safc baru lah cun larian keta ku boost pun consistent 1.8 bar
Back to top Go down
View user profile
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: rhf4   Thu 17 Feb - 9:18

aku ada lagi sejibik Tong punya turbo...tapi shaft dia dah goyang kalau tolak keluar masuk...kalau goyang kiri kanan ok lg.....agak2 boleh repair tak...apa yg perlu tuka??
Back to top Go down
View user profile
microtech



Number of posts : 27
Birthday : 03/12/1982
Age : 34
Location : ALOR SETAR ,KEDAH
Registration date : 07/05/2010

PostSubject: Re: rhf4   Mon 21 Feb - 13:10

Nak Tanya kengkawan kalu nak tukar atuator...ble x pakai yg L2s standaard punyer...? @ atuator jenis ape yg sesuai pakai untuk tebo ni...?
Back to top Go down
View user profile
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: rhf4   Tue 22 Feb - 4:48

660t kalau pakai turbo tong apsal lag hah??? tensen aku...
Back to top Go down
View user profile
mamat999
Dragger
Dragger


Number of posts : 192
Birthday : 22/07/1984
Age : 32
Location : terengganu
Registration date : 19/04/2010

PostSubject: Re: rhf4   Wed 23 Feb - 14:32

karl_razlie wrote:
660t kalau pakai turbo tong apsal lag hah??? tensen aku...

ko pakai turbo ape?
x nak lag kacuk bontot la
Back to top Go down
View user profile
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: rhf4   Thu 24 Feb - 7:42

aku dah kacuk oleh tong...RHF3 kacuk Rhf4...tapi lag gak lagi....
Back to top Go down
View user profile
mamat999
Dragger
Dragger


Number of posts : 192
Birthday : 22/07/1984
Age : 32
Location : terengganu
Registration date : 19/04/2010

PostSubject: Re: rhf4   Thu 24 Feb - 11:01

karl_razlie wrote:
aku dah kacuk oleh tong...RHF3 kacuk Rhf4...tapi lag gak lagi....


rpm berapa turbo bukak?
x nk lag kacuk bontot asal l2 la. gerenti x lag
Back to top Go down
View user profile
sebut_Syukri



Number of posts : 14
Registration date : 07/04/2011

PostSubject: huhu   Sat 2 Jul - 15:11

same laa sye pun lagg jugak
pki rhf4 vf20 kacuk L2..
bukak rpm 4 camtu
ingt nak jual balik tebo nih sbb enjin sume std,usik tebo je..
pakai tebo mcmni ngn enjin std..
ade pape efek tak??
Back to top Go down
View user profile
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: rhf4   Wed 6 Jul - 4:15

horeyyy dah kurang lag...rupanya actuator aku punya screw yg ikat kat tapak tu longgar..punya la lama baru aku tau.....now boost 1.2bar response ok tak lag dah...
Back to top Go down
View user profile
penagihdadih



Number of posts : 49
Birthday : 06/01/1988
Age : 28
Location : Shah Alam, Sg Buloh
Registration date : 05/08/2011

PostSubject: Re: rhf4   Sat 6 Aug - 2:33

mamat999 wrote:
karl_razlie wrote:
aku dah kacuk oleh tong...RHF3 kacuk Rhf4...tapi lag gak lagi....


rpm berapa turbo bukak?
x nk lag kacuk bontot asal l2 la. gerenti x lag

tumpang tanya.. klu td04 gsr xnk lag kacuk dgn bontot ape? skrg ni turbo spool start rpm 4 utk gear satu.. gear 2 rpm 3.5.
saya newbie baru nk merangkak.. hehehe.. Very Happy

Back to top Go down
View user profile http://facebook.com/faridcool
Sponsored content




PostSubject: Re: rhf4   Today at 8:23

Back to top Go down
 
rhf4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Turbo/Supercharged-
Jump to: