COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Similar topics
    Translator
    December 2016
    MonTueWedThuFriSatSun
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031 
    CalendarCalendar
    Latest topics
    » jimat minyak
    Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

    » Salam perkenalan..
    Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

    » Salam perkenalan
    Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

    » carI Rakan seperjuangan kcar
    Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

    » Salam Perkenalan
    Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

    » salam perkenalan
    Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

    » Newbies Perkenalkan diri
    Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

    » mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
    Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

    » 850t ...?
    Thu 10 Jul - 15:11 by utt


    Share | 
     

     simptoms piston crack apa??

    View previous topic View next topic Go down 
    Go to page : Previous  1, 2
    AuthorMessage
    matnoor
    Dragger
    Dragger


    Number of posts : 207
    Birthday : 19/01/1987
    Age : 29
    Location : Labuan
    Registration date : 27/02/2010

    PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Sun 6 Mar - 16:17

    afad382 wrote:
    matnoor wrote:
    ada member aku piston dia retak tempoh hari..pomen tu tgk d filter kecik dkt oil catch tank tu kluar byk asap putih..ble jadi jg ka mcm tu?? aku pun skg kluar asap putih dkt filter kecik oct aku..risau gak ni..prsoalan nya skg mcm mn kita mau tau piston tu pecah??

    aku pun ada simptom cmni. asap (wap putih) kuar dr hose breather blkg blok tu dan jg kuar dr breather dr rocer cover. tp 1 kemusykilan, bila tgh drive dn aku slow kan kereta dan berhenti (cth di trafc light) asap ('selonggok' asap)akan kuar tiba2 dr ejos. keadaan mcm tebo kong tp lps berhenti kete je asap tu kuar.. bila drive semula xde dh asap tu.. bila stop ada balik.. hose tebo bersih xde minyak..

    ada yg kata psl: 1) piston ring 2) valve seal 3) xde plk kata psl piston crack

    apa kata korg? newbie

    aku dah settle problem ni bebrapa bln yg lalu..piston aku satu biji pecah..huhu..skg cuma tebo ja lah oil seal dah mula nk leak..
    Back to top Go down
    View user profile
    afad382



    Number of posts : 71
    Location : ipoh
    Registration date : 20/12/2010

    PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Mon 7 Mar - 17:16

    ingt mgu dpn mau angkat head kasi tgok apa jd pd ring n valve seal.. to be update
    Back to top Go down
    View user profile
    afad382



    Number of posts : 71
    Location : ipoh
    Registration date : 20/12/2010

    PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Thu 17 Mar - 22:04

    smlm angkat head.. piston ok, piston ring ok, ''valve seal je x ok" (kata pomen).
    aku pun xtau rupa cmne valve tu yg kata x ok.. sok gi tanya dia blik.. dan yg paling x ok head crack..

    p/s maaf terlari tajuk skit.. bercerita psl head crack plk.. apa2 pun simptomnya sama je kan?
    Back to top Go down
    View user profile
    skronotoros
    Moderator
    Moderator


    Number of posts : 801
    Birthday : 18/08/1986
    Age : 30
    Location : Balakong - N9 - Melaka - JB
    Registration date : 24/02/2010

    PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Sat 19 Mar - 17:07

    afad382 wrote:
    smlm angkat head.. piston ok, piston ring ok, ''valve seal je x ok" (kata pomen).
    aku pun xtau rupa cmne valve tu yg kata x ok.. sok gi tanya dia blik.. dan yg paling x ok head crack..

    p/s maaf terlari tajuk skit.. bercerita psl head crack plk.. apa2 pun simptomnya sama je kan?

    yayaya..ade kemungkinan besa valve seal..
    crack dkt head tuh ckit ke mmg jelas dan bersuluh??

    _________________
    Back to top Go down
    View user profile
    afad382



    Number of posts : 71
    Location : ipoh
    Registration date : 20/12/2010

    PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Sun 20 Mar - 15:53

    crack hair line je tp tiap2 lubang plug tu crack.. lubang ujung sini 2 cracks, lubang tgh 2 cracks, lubang ujung sinun 1 crack.. carck skit2 bole guna lg ke head tu?

    p/s - smlm dh dpt head lain tp pomen xtau bape rege.. bole sy tau rege head complete bape rege? head ni katanya x complete, yg xde rocer cover dgn valve je
    Back to top Go down
    View user profile
    mamat999
    Dragger
    Dragger


    Number of posts : 192
    Birthday : 22/07/1984
    Age : 32
    Location : terengganu
    Registration date : 19/04/2010

    PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Mon 21 Mar - 14:10

    kalau dh crack 2 elok tukar la. nnt dtg masalah lain plak.
    biasa head complete dlm RM 250- RM 350 la. kalau kosong dlm RM 100-RM 150.

    aku baru ni pn kena camtu gak. nasib red k ada stok head.
    Back to top Go down
    View user profile
    Sponsored content




    PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Today at 13:45

    Back to top Go down
     
    simptoms piston crack apa??
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
     Similar topics
    -
    » Segala Persoalan V7

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
    Jump to: