COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
February 2018
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 simptoms piston crack apa??

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
matnoor
Dragger
Dragger
avatar

Number of posts : 207
Birthday : 19/01/1987
Age : 31
Location : Labuan
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Sun 6 Mar - 16:17

afad382 wrote:
matnoor wrote:
ada member aku piston dia retak tempoh hari..pomen tu tgk d filter kecik dkt oil catch tank tu kluar byk asap putih..ble jadi jg ka mcm tu?? aku pun skg kluar asap putih dkt filter kecik oct aku..risau gak ni..prsoalan nya skg mcm mn kita mau tau piston tu pecah??

aku pun ada simptom cmni. asap (wap putih) kuar dr hose breather blkg blok tu dan jg kuar dr breather dr rocer cover. tp 1 kemusykilan, bila tgh drive dn aku slow kan kereta dan berhenti (cth di trafc light) asap ('selonggok' asap)akan kuar tiba2 dr ejos. keadaan mcm tebo kong tp lps berhenti kete je asap tu kuar.. bila drive semula xde dh asap tu.. bila stop ada balik.. hose tebo bersih xde minyak..

ada yg kata psl: 1) piston ring 2) valve seal 3) xde plk kata psl piston crack

apa kata korg? newbie

aku dah settle problem ni bebrapa bln yg lalu..piston aku satu biji pecah..huhu..skg cuma tebo ja lah oil seal dah mula nk leak..
Back to top Go down
View user profile
afad382

avatar

Number of posts : 71
Location : ipoh
Registration date : 20/12/2010

PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Mon 7 Mar - 17:16

ingt mgu dpn mau angkat head kasi tgok apa jd pd ring n valve seal.. to be update
Back to top Go down
View user profile
afad382

avatar

Number of posts : 71
Location : ipoh
Registration date : 20/12/2010

PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Thu 17 Mar - 22:04

smlm angkat head.. piston ok, piston ring ok, ''valve seal je x ok" (kata pomen).
aku pun xtau rupa cmne valve tu yg kata x ok.. sok gi tanya dia blik.. dan yg paling x ok head crack..

p/s maaf terlari tajuk skit.. bercerita psl head crack plk.. apa2 pun simptomnya sama je kan?
Back to top Go down
View user profile
skronotoros
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 801
Birthday : 18/08/1986
Age : 31
Location : Balakong - N9 - Melaka - JB
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Sat 19 Mar - 17:07

afad382 wrote:
smlm angkat head.. piston ok, piston ring ok, ''valve seal je x ok" (kata pomen).
aku pun xtau rupa cmne valve tu yg kata x ok.. sok gi tanya dia blik.. dan yg paling x ok head crack..

p/s maaf terlari tajuk skit.. bercerita psl head crack plk.. apa2 pun simptomnya sama je kan?

yayaya..ade kemungkinan besa valve seal..
crack dkt head tuh ckit ke mmg jelas dan bersuluh??

_________________
Back to top Go down
View user profile
afad382

avatar

Number of posts : 71
Location : ipoh
Registration date : 20/12/2010

PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Sun 20 Mar - 15:53

crack hair line je tp tiap2 lubang plug tu crack.. lubang ujung sini 2 cracks, lubang tgh 2 cracks, lubang ujung sinun 1 crack.. carck skit2 bole guna lg ke head tu?

p/s - smlm dh dpt head lain tp pomen xtau bape rege.. bole sy tau rege head complete bape rege? head ni katanya x complete, yg xde rocer cover dgn valve je
Back to top Go down
View user profile
mamat999
Dragger
Dragger
avatar

Number of posts : 192
Birthday : 22/07/1984
Age : 33
Location : terengganu
Registration date : 19/04/2010

PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   Mon 21 Mar - 14:10

kalau dh crack 2 elok tukar la. nnt dtg masalah lain plak.
biasa head complete dlm RM 250- RM 350 la. kalau kosong dlm RM 100-RM 150.

aku baru ni pn kena camtu gak. nasib red k ada stok head.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: simptoms piston crack apa??   

Back to top Go down
 
simptoms piston crack apa??
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: