COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
July 2018
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar
Latest topics
» Salam 2018
Sat 5 May - 6:19 by red_k

» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu


Share | 
 

 Custom Petrol Tank ..

Go down 
AuthorMessage
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Custom Petrol Tank ..    Thu 24 Jun - 6:36

Best ke pakai ,,,, menggatikan std petrol tank ,,, mahal tak ? meh share design2 yg ade kat pasaran ,,, n yg cusrom punye ... harga pon info skali ..

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Custom Petrol Tank ..    Thu 24 Jun - 19:06

ni yg aku pakai. x nak cakap best sangat la. cuma bila nak cakap ringan memang lagi ringan dari std tank. fully alluminium. capasiti tak sure la pasal x pernah check tapi memang terlebih besar la pada aku. 1st time buat. isi separuh tangki boleh run dalam 15 run 400m. memang dah besar sangat la. budget takde la mahal sangat pasal buat sendiri, penutup je hantar p machinary shop ambik sampel dari gelen yg jual kat shell tu custom pakai alluminium rm50. yg lain labour welding je


Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Custom Petrol Tank ..    Fri 25 Jun - 3:31

heheh..nice2 ... leh komersialkan tuh kasi jual ,... hehe ..lagi2..anyone ..?

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Custom Petrol Tank ..    Tue 8 Feb - 6:16

BUMP ...sape geng2 lain takde yg pakai ke ..? meh up pic ..

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Custom Petrol Tank ..    Tue 8 Feb - 6:37

Nnt aku upload member2 lain punye design
Back to top Go down
View user profile
panjang
Active in DRAG
avatar

Number of posts : 206
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Custom Petrol Tank ..    Wed 9 Feb - 2:01

well, dulu kat market tadak custom in car tank murah mcm sekarang, so aku pakai tank yg diperbuat dr tanki aircond jer, total pakai dalam 3 taun laa, custome made by pomen aku dulu, harga? aku belanja dia makan jer, kawtim....heheheh What a Face

Back to top Go down
View user profile
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Custom Petrol Tank ..    Wed 9 Feb - 8:40

panjang wrote:
well, dulu kat market tadak custom in car tank murah mcm sekarang, so aku pakai tank yg diperbuat dr tanki aircond jer, total pakai dalam 3 taun laa, custome made by pomen aku dulu, harga? aku belanja dia makan jer, kawtim....heheheh What a Face


yesszaa.. dulu even masa 1st gath kat cameron dulu2 pun panjang dah pakai ini tank aircond... kemas pun kemas aku tgk...
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Custom Petrol Tank ..    Wed 9 Feb - 14:52

consonar wrote:
panjang wrote:
well, dulu kat market tadak custom in car tank murah mcm sekarang, so aku pakai tank yg diperbuat dr tanki aircond jer, total pakai dalam 3 taun laa, custome made by pomen aku dulu, harga? aku belanja dia makan jer, kawtim....heheheh What a Face


yesszaa.. dulu even masa 1st gath kat cameron dulu2 pun panjang dah pakai ini tank aircond... kemas pun kemas aku tgk...

ahaha yup ,,,pic paste pic la kasi geng tgk ,,,

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Custom Petrol Tank ..    Tue 17 May - 9:39

meh aku nak share pic aku punya tank baru lak ....


_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Custom Petrol Tank ..    

Back to top Go down
 
Custom Petrol Tank ..
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: