COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Tue 27 Jul - 11:04


Aku just nak tau kenapa ramai tak nak masuk info skit ... kenape? apa yg akan buat korang ubah fikiran untuk join blik SDB ...? Sila reply sini ...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
owang kayo



Number of posts : 10
Location : seremban
Registration date : 01/05/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Tue 27 Jul - 11:33

regster mahl....
pas2 rules ketat ar....
kne ada lsen ar....
lech wooooo....
kne ada modal kasr br leh msk SDB...
Back to top Go down
View user profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Tue 27 Jul - 13:26

xde org dah....
Back to top Go down
View user profile
madi
Active in DRAG


Number of posts : 253
Birthday : 30/12/1984
Age : 31
Location : selayang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Tue 27 Jul - 14:53

masuk sdb just nk tgk timing... tp skrg kat cyber pun ada timing dah..cuma 300m jer aa...

sbb xmasuk sdb mungkin cas mahal...kawan2 nk p tgk pun ssh... masuk 50 hengget skrg ni...

lepas tu rules yg bukan2 n terlampau ketat.....setiap round ada jer yg xkena...

aku ingat klu 150 mcm dulu ok kot... lesen xpayah aa... keta roadtax pun blum tentu ada...nk buat apa dgn lesen...

budak2 kancil bkn mampu mcm budak2 keta besar... diorg masyukkk...

pendek kata...klu dia wat mcm kg gajah..or musc...mungkin org budak2 kancil akan masuk... main drag mana ada untung sgt.. tp nk syok2 n kpuasa diri saja...
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 1:09

agak2 kalo fees turun .. tapi kene lesen ..ok ?

or

fees same ..lesen takyah amik ? amacam ?

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
Bearz
Moderator
Moderator


Number of posts : 564
Registration date : 21/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 3:00

bagi aku plk...rule dia ketat sgt..fee mahal...setakat lesen tu xpe laa.. byr 1 tahun sekali jee...
Back to top Go down
View user profile
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 3:23



topic ni aku dah pernah utarakan dulu...

macam biasa... mahal, rules, blablabla,






musc
- register rm150 (dapat baju)
- tak payah lesen

sdb
- register rm200 (dapat 2 free tag masuk! worth rm100!!)
- *cari laa kawan2, yg nak beli tag tu... jual rm40 sudah..
dan dapat cover rm80... so jadi rm120 je actually...
- tp masalahnye kawan2 pun nak masuk free ja!!!!

lesen??? buat or pinjam.. anda pilih...


senang cakap... kalau dah malas nak buat kerja, mmg malas laa... dimana ada usaha, disitu ada jalan...
marah nyamuk, kelambu dibakar,
tak pandai amik gambar, lens dibakar


btw, aku nak tanya... jalan turun bukit dgn jalan lurus... ada effect pada momentum & tarikan graviti tak??? ... dan apa akan jadi pada masa?
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 4:24

bab lesen lak ...aku nak tanye ...kalo reg expire bape lame ..setahun ? kalo buat JAN ..expire dec....?kalo buat May expire dec gak ke ? or mei berikutnya ,,,

bape kos ,,,

ps- saje tanye nih aku ade nak usahakan sesuatu untuk 2011 ,,, pendapat korang amat dihargai ,,,

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
raw_board
Moderator
Moderator


Number of posts : 66
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 4:25

masa?
masa itu emas org tua cakap...
kumpulan Massa plak dah lama berpecah..
tak tau la kalo dierang buat re-union balik..
Back to top Go down
View user profile
some_soul
Moderator
Moderator


Number of posts : 155
Registration date : 23/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 4:28

redk ke sdb laa pasnih...
caya laaa...
Back to top Go down
View user profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 4:38

lesen 2 akn mati stiap ujng thn...klu amik jan ..mati 31dec...klu amik 30dec...esok 2 dah mati...ade phm..
Back to top Go down
View user profile
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 6:48

ayam... lesen tu macam lesen kete


setahun .. tak kira laa ko pakai or tak pakai, tetap kena renew every year... dan lesen tu bkn utk SDB saje, byk lagi event di SIC yg boleh pakai lesen tu..

tp dalam kes kita ni, kita cuma main drag je.. so 5 kali je laa pakai...

tapi, tiap2 tahun kena renew laa... wuhuuuuuuuuuu!!!
Back to top Go down
View user profile
madi
Active in DRAG


Number of posts : 253
Birthday : 30/12/1984
Age : 31
Location : selayang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 8:23

consonar wrote:
ayam... lesen tu macam lesen kete


setahun .. tak kira laa ko pakai or tak pakai, tetap kena renew every year... dan lesen tu bkn utk SDB saje, byk lagi event di SIC yg boleh pakai lesen tu..

tp dalam kes kita ni, kita cuma main drag je.. so 5 kali je laa pakai...

tapi, tiap2 tahun kena renew laa... wuhuuuuuuuuuu!!!

aku ingat xyah... baik buat insuran jer... utk joki...
klu nk buat lesen gak... price kena reduce la utk lesen.. sian budak2 kcar... kadang2 ada yg mesin sakit..so xdapat la nk follow semua event... rm50 utk sthn ker... kira ok aa...

jepp: marah lens...kamera dibakar...marah anak... mak juga ditalanya... jadi dapat aa adik lain...
Back to top Go down
View user profile
Bearz
Moderator
Moderator


Number of posts : 564
Registration date : 21/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 8:25

yg penting minat kot.....aku pon baru nk start drag balik...lama sgt cuti....mayb nexy year SDB klau ade cat kancil lg aku nk try join...SDB still the best drag event in M'sia...feel dia lain ooooo...lg goyang dr MUSC...huhuhuhuhhu
Back to top Go down
View user profile
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 8:27

ayam... silap... lesen tu tak macam lesen keter...

dia per year... mati ikut tahun

kalau amik 2008, dia mati dec2008
tak kira laa amik 1.1.08 or 30.10.08... ending dia mati 31 dec 2008...

period dia per year... berubah je tahun, maka mati laa lesen,,,
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 8:31

yup ..seperti yg aku jangka pasal expire date lesen tuh ...tak berubah so rugi laa kalo buat tgh tahun ..

somesoul - ko ler main sdb ..kete dah caya ..laju ..

madi -yup price lesen tuh reduce pon ok ... insuran joki ...kalo bikin kompom syarikat insuran nak mahal..sebab kebarangkalian utk eksiden tinggi ...kalo kat bangkok drag avenue ..insuran utk penonton jek...hehe...joki takde..so pandai2 la jaga keselamatan ..ehhe..

so dari apa aku amati ..lesen tuh cam bebankan,...n fees kurang jadi cam dulu ...ok ok ..

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Wed 28 Jul - 15:04

Bearz wrote:
yg penting minat kot.....aku pon baru nk start drag balik...lama sgt cuti....mayb nexy year SDB klau ade cat kancil lg aku nk try join...SDB still the best drag event in M'sia...feel dia lain ooooo...lg goyang dr MUSC...huhuhuhuhhu

yup.. agree dgn daddy beraz.... feel dia lain macam... even spectator pun lain macam...

yg pergi tonton pun dah rasa gemuruh, apatah lagi yg berada dalam kete jadi joki...
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Thu 29 Jul - 2:32

hahha..ade mesti ade ...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
totti



Number of posts : 7
Registration date : 30/07/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Fri 30 Jul - 3:07

Currently kat SDB kalo K-car or kete2 spt Campro nak masuk kene register under Class B, yg mana aku rasa amat mengarut... since class D dah takder.. but baru2 ni kuar plak kategori Class G (turbo otr) yg mana aku rasa agak mengarut jugak sbb kete besar2 ader skali.. aper yg aku penah pikirkan ialah buat paperwork and kita organised sendiri utk Class K-car seperti mana Avantec organised class VTEC.. aku dah penah borak2 dgn org yg berpengaruh kat SIC tu pasal class k-car nih then dia soh buat paperwork..dorang approved ke tak at least kita cuba buat paperwork then aku bley tolong submit thru someone yg kat SIC tuh and if kita organised sendiri maybe kita bole reduced fee, regulation sendiri (lesen ttp kene) dan buat weight different utk kete 1.0cc, 850cc dan 660cc.. since rasa aku kete 660 pun banyak gak nak main kat sepang tu cuma dorang rasa mcm takde chance sbb almost kete yg ader tu 1.0cc. so ini cuma suggestion aku jerk utk memajukan gejala K-Car..
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Fri 30 Jul - 3:36

haha dlm process dapat confirmation aku announce nanti ... by the way bro dah intro...kalo dah ok enjoy the forum .. hehe

totti wrote:
Currently kat SDB kalo K-car or kete2 spt Campro nak masuk kene register under Class B, yg mana aku rasa amat mengarut... since class D dah takder.. but baru2 ni kuar plak kategori Class G (turbo otr) yg mana aku rasa agak mengarut jugak sbb kete besar2 ader skali.. aper yg aku penah pikirkan ialah buat paperwork and kita organised sendiri utk Class K-car seperti mana Avantec organised class VTEC.. aku dah penah borak2 dgn org yg berpengaruh kat SIC tu pasal class k-car nih then dia soh buat paperwork..dorang approved ke tak at least kita cuba buat paperwork then aku bley tolong submit thru someone yg kat SIC tuh and if kita organised sendiri maybe kita bole reduced fee, regulation sendiri (lesen ttp kene) dan buat weight different utk kete 1.0cc, 850cc dan 660cc.. since rasa aku kete 660 pun banyak gak nak main kat sepang tu cuma dorang rasa mcm takde chance sbb almost kete yg ader tu 1.0cc. so ini cuma suggestion aku jerk utk memajukan gejala K-Car..

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Fri 30 Jul - 3:39

Class D tuh ade ,,, cuma takde geng kcar buat masa nih join ... ade pon round 1 n 2 itu hari tapi tak cukup geng so cat takleh nak continue ....

skang ade cat a = open cat b = 2 wd tebo cat c = open na cat d = kcar ,,,and cat2 lain ,,

ade stated dulu pasal cat nih ,,,

cat open na bukan vtec tuh dag takde diorang mansuhkan ,,,

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
madi
Active in DRAG


Number of posts : 253
Birthday : 30/12/1984
Age : 31
Location : selayang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Sat 31 Jul - 2:49

betul la tu..

aku rasa klu diaorg buat 2 cat... 660T dgn 1000T meriah juga... sbb ramai yg pakai 660...dan ada yg pakai 1000....

nice idea...
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Sun 1 Aug - 3:26

yup btul tuh hehe ...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Sun 1 Aug - 10:41

sorry off topic skit, ni aku nak bagitau korang drag scene yg aku hadapi skrg, aku duduk kota kinabalu sabah, nak p drag kat sandakan lebih kurang 400KM kena lalu jalan bukit bukau, jalan tak elok. so semua drager kat sikit ambik option utk naik trailer cost dalam rm600 aku kena hari tu . pastu sampai kat sana kena register plak RM330.
event 2-3 hari, dah kat tempat org kena pulak cari hotel, duit lagi....

600+330+hotel+makan=???

pada pendapat aku la korang dah bernasib baik duduk semenanjung tu, sparepart murah, dyno murah( kast sini nak dyno ada 1 je rm300/hour) jalan highway, hampir semua murah, cuma gearbox gtti je yg mahal, kat tempat aku murah lg hahaha

bukan nak start isu tp dah kira ok la dapat tempat mcm sepang tu track halus, launching senang compare kat sini pakai hoosier, m/t, pun spin lg
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Mon 2 Aug - 4:13

haha ,,antara salah satu sbb maybe ekonomi bdak2 merudum skit ...salah bajet ..pi enjoy kat Kl tuh over sgt ,,,godaan enjoy sampai lupe nak simpan skit utk kete drag heheh ...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?    Today at 19:57

Back to top Go down
 
Kenapa banyak Keicar Dragger tak nak join sdb .. ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: NEWS-
Jump to: