COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 GB charade G100 GTTi

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: GB charade G100 GTTi   Sat 31 Jul - 12:29

aku nak cari gb gtti. masalah aku skrg ni, ada sesiapa tak yg boleh bgtau mcmana nak kenal gb series ni. coz byk sangat. GTTI, CB carb turbo, yg NA punye........ ada nombor kat atas GB tu, tp masalahnya aku dah jumpa 7 number yg berlainan. so ada tak yg boleh tolong bgtau mcmana nak kenal GB2 ni. ada ref no ker? nak kena bukak gak ker, kene tengok final drive ker, 5th gear pun dah tau ker? beza kat driveshaft & seal ker, bantuan otai2......... PLEASE
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Sun 1 Aug - 2:58

snoop-pie wrote:
aku nak cari gb gtti. masalah aku skrg ni, ada sesiapa tak yg boleh bgtau mcmana nak kenal gb series ni. coz byk sangat. GTTI, CB carb turbo, yg NA punye........ ada nombor kat atas GB tu, tp masalahnya aku dah jumpa 7 number yg berlainan. so ada tak yg boleh tolong bgtau mcmana nak kenal GB2 ni. ada ref no ker? nak kena bukak gak ker, kene tengok final drive ker, 5th gear pun dah tau ker? beza kat driveshaft & seal ker, bantuan otai2......... PLEASE

dulu ujang check dgn beza kat driveshaft ..... gtti ngan 1.3 charade chasing lebih kurang jek ..... nak tau lanjut kene tunggu wan MIG jawab ..or geng2 lain yg pakar ...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Sun 1 Aug - 16:24

b.u.m.p
bantuan
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Mon 2 Aug - 4:16

ermm nanti aku tanya MIG Autogarage crew ..diorang biasa bikin gtti ..sini byk geng pakai gb kelisa rojak ,,,gtti tak pakai dah sbb susah carik ..

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Mon 2 Aug - 10:34

kat sini byk lg gb g100. ni yg nak kenal mana turbo n mana na
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Mon 2 Aug - 11:27

snoop-pie wrote:
kat sini byk lg gb g100. ni yg nak kenal mana turbo n mana na
na sini memang banyak pon ..gtti jek rare ... aku dulu hantar kat ujang dia sumbat driveshaft gtti jek ... baru tau mane satu na n gtti ..

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Mon 2 Aug - 14:11

beza kat driveshaft ker, aku tak check lg. kalau ada beza kat number gb tu bgtau aku k bro
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Mon 2 Aug - 14:15

snoop-pie wrote:
beza kat driveshaft ker, aku tak check lg. kalau ada beza kat number gb tu bgtau aku k bro

k k ..aku tanye pomen esok ...satu lagi tak silap gb tuh ade bracket utk ic ....sbb ic ori dia loc kat ngan gb ...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
kenzo
Active in DRAG


Number of posts : 28
Registration date : 05/03/2010

PostSubject: gtti   Wed 4 Aug - 3:44

betul ayam cakap tu..casing dia ada bracket intercooler..tapi kalo dpt bukak gebox lagi bagus..tgk final drive dia, kalo 4.2 tu charade gtti la tu...kalo 4.6 tu detomaso 1.6 n kalo 4.9 ni yang paling best lah, ni from g100 charade karburator!

so ambil peluang la cek final drive kalo bole untuk tentukan genuine ke x....
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Wed 4 Aug - 7:09

kenzo wrote:
betul ayam cakap tu..casing dia ada bracket intercooler..tapi kalo dpt bukak gebox lagi bagus..tgk final drive dia, kalo 4.2 tu charade gtti la tu...kalo 4.6 tu detomaso 1.6 n kalo 4.9 ni yang paling best lah, ni from g100 charade karburator!

so ambil peluang la cek final drive kalo bole untuk tentukan genuine ke x....

haha tq mr kenzo .... dia dah terangkan ..

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Wed 4 Aug - 7:11

aku just nak tanye ... if final drive deto 1.6 gigi besar 65 n gigi kecik 14 .... kalo charade carb berapa lak ek ?

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
kenzo
Active in DRAG


Number of posts : 28
Registration date : 05/03/2010

PostSubject: gb   Wed 4 Aug - 7:21

ayoo mr ayam x igt la..cuba tanya ujang..dia msti igt..x pun nti aku tanya ann dia ada simpan kiraan gebox champion tue..
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Wed 4 Aug - 7:30

kenzo wrote:
ayoo mr ayam x igt la..cuba tanya ujang..dia msti igt..x pun nti aku tanya ann dia ada simpan kiraan gebox champion tue..

haha tq abg kenzo .... ur the man ..hehe ...

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Wed 4 Aug - 8:24

kenzo wrote:
betul ayam cakap tu..casing dia ada bracket intercooler..tapi kalo dpt bukak gebox lagi bagus..tgk final drive dia, kalo 4.2 tu charade gtti la tu...kalo 4.6 tu detomaso 1.6 n kalo 4.9 ni yang paling best lah, ni from g100 charade karburator!

so ambil peluang la cek final drive kalo bole untuk tentukan genuine ke x....


hahahahaaa.... dulu smpi nak gaduh psl gb g100 ni dgn 1 pomen name besar jgk la....bile dah jmp seting jd yg paling best plk....kenzo...kenzo..
Back to top Go down
View user profile
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Wed 4 Aug - 9:33

aku br bukak gb yg ada kat aku, result, gb tu gb cb carb turbo.
final gear count 74/15(4.933) tapi aku masih x leh kenal gb tu kalau tak bukak.
[img][/img]
Back to top Go down
View user profile
kenzo
Active in DRAG


Number of posts : 28
Registration date : 05/03/2010

PostSubject: gb   Wed 4 Aug - 9:41

makitam-jumpa setting ngn gebox lain la..heehe..dah la, amek yang keruh campak ke jernin, yang lama kita ingat ingatkan, yang baru kita perhatkian...

snoop pie-gebox ni mmg susah n tg luaran..adang2 casing gebox 660 tapi final drive dh 850...hehe...

admin, mintak maap terhadap ketelanjuran makitam..jgn delete posting kami...
Back to top Go down
View user profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Wed 4 Aug - 10:16

hahahahaaa...yg keroh air nescafe...yg jernih air mineral...minum je 2-2....hehehehehee...
Back to top Go down
View user profile
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Wed 4 Aug - 10:55

oooo ni plak crita tg cham bgtau aku hari tu...... aduh, pas ni nak bukak gb kenari la plak..... rasa mcm malas plak tapi kalau tak buat skrg minggu depan dah puasa..... drag lepas raya.... harap2 gb xde masalah..... thanks to charade technical manual. ada step by step guide bukak pasang gb g100
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Wed 4 Aug - 13:58

ooo kira final drive carb tuh 74/15 ...ler ..
snoop-pie wrote:
aku br bukak gb yg ada kat aku, result, gb tu gb cb carb turbo.
final gear count 74/15(4.933) tapi aku masih x leh kenal gb tu kalau tak bukak.
[img][/img]

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
snoop-pie
Active in DRAG


Number of posts : 54
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Sun 8 Aug - 17:58

ya, sori tak perasan ada reply
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: GB charade G100 GTTi   Today at 9:52

Back to top Go down
 
GB charade G100 GTTi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Chassis/Wheel/Gearbox-
Jump to: