COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
July 2018
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar
Latest topics
» Salam 2018
Sat 5 May - 6:19 by red_k

» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu


Share | 
 

 Kaki Job kereta..

Go down 
AuthorMessage
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Kaki Job kereta..   Tue 18 Jan - 13:45

SALAM DAN SEJAHTERA SEMUA..
Korang pernah ke kereta kena pecah ke,kena curi ke,
hampir2 dipecah/dicuri,share la experience korang..
memandangkan sekarang byk kes pecah/curi kereta especially k-car.
Apa safety yg korang pakai kat kereta dan cara mencegahnya..
Back to top Go down
View user profile
madi
Active in DRAG
avatar

Number of posts : 253
Birthday : 30/12/1984
Age : 33
Location : selayang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 1:07

klu utk org curi... korg buat jer suis ON/OFF utk fuel pump..

tp klu utk org nk pecah...xdapat la den nak nolong...
Back to top Go down
View user profile
panjang
Active in DRAG
avatar

Number of posts : 206
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 1:36

pasang quick release steering, parking cabut n simpan umah steering tu........... alien
Back to top Go down
View user profile
black
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 470
Birthday : 16/07/1971
Age : 46
Location : Alor Setar,Kedah
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 11:51

dak pun hang guna idea mr bean guna mangga three circle.....hua hua hua





terpulang pada masing2 nya idea...nak buat kat starter ka,fuel pump ka( mcm madi ckp )....yg berduit leh beli yg ada di pasaran....hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/shahrilazni?ref=profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 12:15

panjang wrote:
pasang quick release steering, parking cabut n simpan umah steering tu........... alien
terbaik.. lol!
ade ke sape2 penah kereta kena pecah..?
macam aku dulu kena pecah sebab nak rembat radio,
padan muka tak dapat sebab abg aku dah ikat mati radio tu,
last2 2-2 mendapat,radio rosak,kekeke.
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 18:01

aku kete kene pecah 2 kali ,,,,perasan time tuh ...bengang tapi aku halalkan jek ,,,ehehe ....skang takde jadi dah sebab RELA jaga depan UMAH ehehe ...insyallah takde pape ,,,

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
toopheq
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 95
Birthday : 06/07/1992
Age : 26
Location : Subang Jaya,USJ
Registration date : 10/11/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Thu 20 Jan - 6:28

experience aku pulak, kereta tgh pecah.time tu kereta still abg aku pakai, yg paling kecewa dia baru je nk happy dah landing belaja oversea,3 hari lepas tu dpt berita kereta kena pecah.. hilang radio..

satu lg pulak member aku kena,kereta kancil dlm luar complete barang l2.. pintu kena kopek.. yg bole bodoh,dia siap buat marking kat cermin tp kt tempat yg susah nk pecah.. so member aku tu terus tido dlm kereta setiap malam..

so far kalo bab security aku tkleh nk ckp ape.kalo hilang tu,hilang jgk.. melainkan korang tau buat sendiri security yg org lain tktau..
cm aku park kereta dlm rumah..
Back to top Go down
View user profile
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Thu 20 Jan - 8:15

red_k wrote:
aku kete kene pecah 2 kali ,,,,perasan time tuh ...bengang tapi aku halalkan jek ,,,ehehe ....skang takde jadi dah sebab RELA jaga depan UMAH ehehe ...insyallah takde pape ,,,

apa yg hilang tu red_K..?

toopheq wrote:
experience aku pulak, kereta tgh pecah.time tu kereta
still abg aku pakai, yg paling kecewa dia baru je nk happy dah landing
belaja oversea,3 hari lepas tu dpt berita kereta kena pecah.. hilang
radio..

satu lg pulak member aku kena,kereta kancil dlm luar
complete barang l2.. pintu kena kopek.. yg bole bodoh,dia siap buat
marking kat cermin tp kt tempat yg susah nk pecah.. so member aku tu
terus tido dlm kereta setiap malam..

so far kalo bab security aku
tkleh nk ckp ape.kalo hilang tu,hilang jgk.. melainkan korang tau buat
sendiri security yg org lain tktau..
cm aku park kereta dlm rumah..

Kalau nak kata kena curi tu pon yg slalu buat org yg expert la,
kalau tidak takkan kereta member aku perdana V6 ada immobilizer bagai + ada system bleh detect kereta pon ghaib depan pak guard..
skarang ni yg mampu kita buat cara pencegahan n tawakkal jela..
jgn hanya tawakkal tp takde apape action..
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 2940
Birthday : 30/08/1980
Age : 37
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Fri 21 Jan - 6:15

FAKR - ilang boost meter , shift light n kete pon nak ilang dah nasib ade stering loc ,,,hahah

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
ahmad Albab
Active in DRAG


Number of posts : 66
Location : Sabahan
Registration date : 09/05/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Sat 22 Jan - 5:45

aku lak kehilangan sound system,sial punya penyamun...mlm raya ke 4 lg tu...
Back to top Go down
View user profile
mirahaw
Dragger
Dragger
avatar

Number of posts : 194
Birthday : 06/11/1989
Age : 28
Location : Bangi
Registration date : 25/02/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Sat 22 Jan - 18:20

hmm. exp? 2 kali dlm masa sebulan aku pernah kene pecah.
item yg kene rembat,safc.

1st time,masa balik daripada hospital pukul 4pg.
blk rumah,parking dalam rumah mcm biasa.
pukul 5.30pg bibik bangun nk cuci kereta,pecah sudah tingkap.
betol-betol punya penyagak tunggu aku tido.

2nd time dua minggu lepas tu.
pegi maple lepak minum kejap je. kete tak jauh pun dari maple.
dlm 10 meter je. rasa hati tak sedap. 5minit lepas minum ade parking kosong tepi maple.
nk alihkan kete,dah lobos lagi tingkappp aku..
5minit pon sempat penyagak ni buat kerja. betol2 kena aim.

sob sob
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/hawmya
fakhrul
Active in Uphill Racing
Active in Uphill Racing


Number of posts : 693
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Sat 22 Jan - 23:18

mirahaw wrote:
hmm. exp? 2 kali dlm masa sebulan aku pernah kene pecah.
item yg kene rembat,safc.

1st time,masa balik daripada hospital pukul 4pg.
blk rumah,parking dalam rumah mcm biasa.
pukul 5.30pg bibik bangun nk cuci kereta,pecah sudah tingkap.
betol-betol punya penyagak tunggu aku tido.

2nd time dua minggu lepas tu.
pegi maple lepak minum kejap je. kete tak jauh pun dari maple.
dlm 10 meter je. rasa hati tak sedap. 5minit lepas minum ade parking kosong tepi maple.
nk alihkan kete,dah lobos lagi tingkappp aku..
5minit pon sempat penyagak ni buat kerja. betol2 kena aim.

sob sob

mangai,ni lagi sadis,
memang btul2 dia aim kereta bro mirahaw,
2nd time kena pecah apa yg hilang..?
so kiranya parking dekat pon nak kena beringat juga..
Back to top Go down
View user profile
zer4

avatar

Number of posts : 22
Birthday : 29/04/1986
Age : 32
Location : Tg.malim -> Selayang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Mon 7 Mar - 7:22

skang ni curik keta pki towing..kalo nk safe TANAM je keta korang dalam tanah mase parking..

aku meluat btol ngan pencurik2 keta ni.. nyusahkan org..! demm!!..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   

Back to top Go down
 
Kaki Job kereta..
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: