COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Similar topics
    Translator
    December 2016
    MonTueWedThuFriSatSun
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031 
    CalendarCalendar
    Latest topics
    » jimat minyak
    Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

    » Salam perkenalan..
    Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

    » Salam perkenalan
    Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

    » carI Rakan seperjuangan kcar
    Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

    » Salam Perkenalan
    Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

    » salam perkenalan
    Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

    » Newbies Perkenalkan diri
    Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

    » mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
    Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

    » 850t ...?
    Thu 10 Jul - 15:11 by utt


    Share | 
     

     Kaki Job kereta..

    View previous topic View next topic Go down 
    AuthorMessage
    fakhrul
    Active in Uphill Racing
    Active in Uphill Racing


    Number of posts : 693
    Registration date : 01/03/2010

    PostSubject: Kaki Job kereta..   Tue 18 Jan - 13:45

    SALAM DAN SEJAHTERA SEMUA..
    Korang pernah ke kereta kena pecah ke,kena curi ke,
    hampir2 dipecah/dicuri,share la experience korang..
    memandangkan sekarang byk kes pecah/curi kereta especially k-car.
    Apa safety yg korang pakai kat kereta dan cara mencegahnya..
    Back to top Go down
    View user profile
    madi
    Active in DRAG


    Number of posts : 253
    Birthday : 30/12/1984
    Age : 31
    Location : selayang
    Registration date : 24/02/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 1:07

    klu utk org curi... korg buat jer suis ON/OFF utk fuel pump..

    tp klu utk org nk pecah...xdapat la den nak nolong...
    Back to top Go down
    View user profile
    panjang
    Active in DRAG


    Number of posts : 206
    Registration date : 27/02/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 1:36

    pasang quick release steering, parking cabut n simpan umah steering tu........... alien
    Back to top Go down
    View user profile
    black
    Moderator
    Moderator


    Number of posts : 470
    Birthday : 16/07/1971
    Age : 45
    Location : Alor Setar,Kedah
    Registration date : 24/02/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 11:51

    dak pun hang guna idea mr bean guna mangga three circle.....hua hua hua





    terpulang pada masing2 nya idea...nak buat kat starter ka,fuel pump ka( mcm madi ckp )....yg berduit leh beli yg ada di pasaran....hehehehe
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/shahrilazni?ref=profile
    fakhrul
    Active in Uphill Racing
    Active in Uphill Racing


    Number of posts : 693
    Registration date : 01/03/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 12:15

    panjang wrote:
    pasang quick release steering, parking cabut n simpan umah steering tu........... alien
    terbaik.. lol!
    ade ke sape2 penah kereta kena pecah..?
    macam aku dulu kena pecah sebab nak rembat radio,
    padan muka tak dapat sebab abg aku dah ikat mati radio tu,
    last2 2-2 mendapat,radio rosak,kekeke.
    Back to top Go down
    View user profile
    red_k
    Admin
    Admin


    Number of posts : 2938
    Birthday : 30/08/1980
    Age : 36
    Location : COMPACT Central
    Registration date : 20/09/2007

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Wed 19 Jan - 18:01

    aku kete kene pecah 2 kali ,,,,perasan time tuh ...bengang tapi aku halalkan jek ,,,ehehe ....skang takde jadi dah sebab RELA jaga depan UMAH ehehe ...insyallah takde pape ,,,

    _________________

    Keicar4Life Blog
    www.keicar4life.blogspot.com
    Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
    Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
    Back to top Go down
    View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
    toopheq
    Active in Uphill Racing
    Active in Uphill Racing


    Number of posts : 95
    Birthday : 06/07/1992
    Age : 24
    Location : Subang Jaya,USJ
    Registration date : 10/11/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Thu 20 Jan - 6:28

    experience aku pulak, kereta tgh pecah.time tu kereta still abg aku pakai, yg paling kecewa dia baru je nk happy dah landing belaja oversea,3 hari lepas tu dpt berita kereta kena pecah.. hilang radio..

    satu lg pulak member aku kena,kereta kancil dlm luar complete barang l2.. pintu kena kopek.. yg bole bodoh,dia siap buat marking kat cermin tp kt tempat yg susah nk pecah.. so member aku tu terus tido dlm kereta setiap malam..

    so far kalo bab security aku tkleh nk ckp ape.kalo hilang tu,hilang jgk.. melainkan korang tau buat sendiri security yg org lain tktau..
    cm aku park kereta dlm rumah..
    Back to top Go down
    View user profile
    fakhrul
    Active in Uphill Racing
    Active in Uphill Racing


    Number of posts : 693
    Registration date : 01/03/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Thu 20 Jan - 8:15

    red_k wrote:
    aku kete kene pecah 2 kali ,,,,perasan time tuh ...bengang tapi aku halalkan jek ,,,ehehe ....skang takde jadi dah sebab RELA jaga depan UMAH ehehe ...insyallah takde pape ,,,

    apa yg hilang tu red_K..?

    toopheq wrote:
    experience aku pulak, kereta tgh pecah.time tu kereta
    still abg aku pakai, yg paling kecewa dia baru je nk happy dah landing
    belaja oversea,3 hari lepas tu dpt berita kereta kena pecah.. hilang
    radio..

    satu lg pulak member aku kena,kereta kancil dlm luar
    complete barang l2.. pintu kena kopek.. yg bole bodoh,dia siap buat
    marking kat cermin tp kt tempat yg susah nk pecah.. so member aku tu
    terus tido dlm kereta setiap malam..

    so far kalo bab security aku
    tkleh nk ckp ape.kalo hilang tu,hilang jgk.. melainkan korang tau buat
    sendiri security yg org lain tktau..
    cm aku park kereta dlm rumah..

    Kalau nak kata kena curi tu pon yg slalu buat org yg expert la,
    kalau tidak takkan kereta member aku perdana V6 ada immobilizer bagai + ada system bleh detect kereta pon ghaib depan pak guard..
    skarang ni yg mampu kita buat cara pencegahan n tawakkal jela..
    jgn hanya tawakkal tp takde apape action..
    Back to top Go down
    View user profile
    red_k
    Admin
    Admin


    Number of posts : 2938
    Birthday : 30/08/1980
    Age : 36
    Location : COMPACT Central
    Registration date : 20/09/2007

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Fri 21 Jan - 6:15

    FAKR - ilang boost meter , shift light n kete pon nak ilang dah nasib ade stering loc ,,,hahah

    _________________

    Keicar4Life Blog
    www.keicar4life.blogspot.com
    Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
    Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
    Back to top Go down
    View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
    ahmad Albab
    Active in DRAG


    Number of posts : 66
    Location : Sabahan
    Registration date : 09/05/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Sat 22 Jan - 5:45

    aku lak kehilangan sound system,sial punya penyamun...mlm raya ke 4 lg tu...
    Back to top Go down
    View user profile
    mirahaw
    Dragger
    Dragger


    Number of posts : 194
    Birthday : 06/11/1989
    Age : 27
    Location : Bangi
    Registration date : 25/02/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Sat 22 Jan - 18:20

    hmm. exp? 2 kali dlm masa sebulan aku pernah kene pecah.
    item yg kene rembat,safc.

    1st time,masa balik daripada hospital pukul 4pg.
    blk rumah,parking dalam rumah mcm biasa.
    pukul 5.30pg bibik bangun nk cuci kereta,pecah sudah tingkap.
    betol-betol punya penyagak tunggu aku tido.

    2nd time dua minggu lepas tu.
    pegi maple lepak minum kejap je. kete tak jauh pun dari maple.
    dlm 10 meter je. rasa hati tak sedap. 5minit lepas minum ade parking kosong tepi maple.
    nk alihkan kete,dah lobos lagi tingkappp aku..
    5minit pon sempat penyagak ni buat kerja. betol2 kena aim.

    sob sob
    Back to top Go down
    View user profile http://www.facebook.com/hawmya
    fakhrul
    Active in Uphill Racing
    Active in Uphill Racing


    Number of posts : 693
    Registration date : 01/03/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Sat 22 Jan - 23:18

    mirahaw wrote:
    hmm. exp? 2 kali dlm masa sebulan aku pernah kene pecah.
    item yg kene rembat,safc.

    1st time,masa balik daripada hospital pukul 4pg.
    blk rumah,parking dalam rumah mcm biasa.
    pukul 5.30pg bibik bangun nk cuci kereta,pecah sudah tingkap.
    betol-betol punya penyagak tunggu aku tido.

    2nd time dua minggu lepas tu.
    pegi maple lepak minum kejap je. kete tak jauh pun dari maple.
    dlm 10 meter je. rasa hati tak sedap. 5minit lepas minum ade parking kosong tepi maple.
    nk alihkan kete,dah lobos lagi tingkappp aku..
    5minit pon sempat penyagak ni buat kerja. betol2 kena aim.

    sob sob

    mangai,ni lagi sadis,
    memang btul2 dia aim kereta bro mirahaw,
    2nd time kena pecah apa yg hilang..?
    so kiranya parking dekat pon nak kena beringat juga..
    Back to top Go down
    View user profile
    zer4



    Number of posts : 22
    Birthday : 29/04/1986
    Age : 30
    Location : Tg.malim -> Selayang
    Registration date : 24/02/2010

    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Mon 7 Mar - 7:22

    skang ni curik keta pki towing..kalo nk safe TANAM je keta korang dalam tanah mase parking..

    aku meluat btol ngan pencurik2 keta ni.. nyusahkan org..! demm!!..
    Back to top Go down
    View user profile
    Sponsored content




    PostSubject: Re: Kaki Job kereta..   Today at 9:45

    Back to top Go down
     
    Kaki Job kereta..
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 1
     Similar topics
    -
    » DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
    Jump to: