COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 Managment setup

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
consonar
Active in DRAG


Number of posts : 245
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Thu 18 Mar - 0:06

jadi wakjoi... ada kah misi ini boleh dilakukan?? atau tak boleh?? kalau boleh, apakah impaknya kepada scene permotoran kcar ni?? dan dari pandangan/pengalaman/teori wakjoi, apakah kesan pro n con?
*harap wakjoi boleh berkongsi as wakjoi ni tere... ekekekekke
kalau boleh dilakukan, mungkin wakjoi bleh bagitau caranya...ehehehe


dvvt : weh, thermal wrap tu si idris dah angkut... memula aku tanak jual kat dia.. sekali dia bawak wak joi serang aku kat ann... fuhhhh, bahaya dohhhh si idris skang... awahahahahahahahahaha
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Thu 18 Mar - 1:02

thanks wak joi 4 the info ,,,,
WakJoi wrote:
maaf mencelah.. mngikut pengalaman sy main standalone ecu ni kalo nk jlnkn 1 coil stiap silinder ni kna tetap ada distributor atau crank angle sensor. (enjin yg pakai crank sensor ni tak de distributor..). kalo signal takde maka berterabur la plug bgi api,memang tak idup la enjin.
distributor atau crank sensor akn bgi signal bila masa nk bgi api utk setiap silinder. utk standalone ecu yg ada ignition output je (microtech 'S' series,haltech,motec, dll...) yg bole guna direct coil.
kalo enjin L2 pakai microtech lt10s dh senang2 je pakai 3 coil luar tpi distributor masih kna pakai sbb utk bgi signal. ( maaf kalo kenyataan sy ni tak berapa tepat.. tpi rasa2 tepat ni )
rasa2 kalo pakai direct coil ni lagi sempurna sbb tak akn terjadi miss firing... mana taknye.. dh la 1 coil je nk bgi api kt distributor.. pastu distributor pulak nk kna agih2kn api ke setiap silinder..pastu nk lalu kt plug cable pulak... kan lambat tu....
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
chevalier.noir



Number of posts : 22
Registration date : 05/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Thu 18 Mar - 2:01

EFRL & JBDET mmg COP kan.. tgk je lah apa yg memberzakan ngan enjin L2... kalau2 ada extra sensor ke...
Back to top Go down
View user profile
882T
Active in DRAG


Number of posts : 50
Birthday : 08/05/1983
Age : 33
Location : Puchong
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Thu 18 Mar - 3:01

Betul tu wakjoi...crank sensor lah masalah yang dihadapi utk buat single coil sebab still guna distributer. Bagaimana kalau kita nak mod utk buat sensor yang boleh baca kat crank supaya boleh buat direct coil setiap selinder, sensor kereta 3 piston apa yang kita boleh guna pakai...betul kata wakjoi no diffrent kalau kita buat direct fire tapi still ke distributer balik utk supply ke cable plug then silinder. Kekurangan kat sini utk benda nie menjadi adalah crank sensor, so kita kena dapatkan crank sensor yang baca 3 piston n RnD supaya ini boleh dilaksanakan...kalau sesiapa tau kereta model 3piston yang pakai crank sensor please reveal supaya kita boleh bincang dengan lebih details.


WakJoi wrote:
maaf mencelah.. mngikut pengalaman sy main standalone ecu ni kalo nk jlnkn 1 coil stiap silinder ni kna tetap ada distributor atau crank angle sensor. (enjin yg pakai crank sensor ni tak de distributor..). kalo signal takde maka berterabur la plug bgi api,memang tak idup la enjin.
distributor atau crank sensor akn bgi signal bila masa nk bgi api utk setiap silinder. utk standalone ecu yg ada ignition output je (microtech 'S' series,haltech,motec, dll...) yg bole guna direct coil.
kalo enjin L2 pakai microtech lt10s dh senang2 je pakai 3 coil luar tpi distributor masih kna pakai sbb utk bgi signal. ( maaf kalo kenyataan sy ni tak berapa tepat.. tpi rasa2 tepat ni )
rasa2 kalo pakai direct coil ni lagi sempurna sbb tak akn terjadi miss firing... mana taknye.. dh la 1 coil je nk bgi api kt distributor.. pastu distributor pulak nk kna agih2kn api ke setiap silinder..pastu nk lalu kt plug cable pulak... kan lambat tu....
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Thu 18 Mar - 3:13

l6 ade crank sensor tak ... 3 piston ..seadanya pon dah pakai coil sendiri2 ,,,utk semua plug ..
882T wrote:
Betul tu wakjoi...crank sensor lah masalah yang dihadapi utk buat single coil sebab still guna distributer. Bagaimana kalau kita nak mod utk buat sensor yang boleh baca kat crank supaya boleh buat direct coil setiap selinder, sensor kereta 3 piston apa yang kita boleh guna pakai...betul kata wakjoi no diffrent kalau kita buat direct fire tapi still ke distributer balik utk supply ke cable plug then silinder. Kekurangan kat sini utk benda nie menjadi adalah crank sensor, so kita kena dapatkan crank sensor yang baca 3 piston n RnD supaya ini boleh dilaksanakan...kalau sesiapa tau kereta model 3piston yang pakai crank sensor please reveal supaya kita boleh bincang dengan lebih details.


WakJoi wrote:
maaf mencelah.. mngikut pengalaman sy main standalone ecu ni kalo nk jlnkn 1 coil stiap silinder ni kna tetap ada distributor atau crank angle sensor. (enjin yg pakai crank sensor ni tak de distributor..). kalo signal takde maka berterabur la plug bgi api,memang tak idup la enjin.
distributor atau crank sensor akn bgi signal bila masa nk bgi api utk setiap silinder. utk standalone ecu yg ada ignition output je (microtech 'S' series,haltech,motec, dll...) yg bole guna direct coil.
kalo enjin L2 pakai microtech lt10s dh senang2 je pakai 3 coil luar tpi distributor masih kna pakai sbb utk bgi signal. ( maaf kalo kenyataan sy ni tak berapa tepat.. tpi rasa2 tepat ni )
rasa2 kalo pakai direct coil ni lagi sempurna sbb tak akn terjadi miss firing... mana taknye.. dh la 1 coil je nk bgi api kt distributor.. pastu distributor pulak nk kna agih2kn api ke setiap silinder..pastu nk lalu kt plug cable pulak... kan lambat tu....
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
WakJoi
Active in DRAG


Number of posts : 15
Birthday : 22/03/1977
Age : 39
Location : pandan indak,k.l
Registration date : 07/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Thu 18 Mar - 15:51

882T wrote:
Betul tu wakjoi...crank sensor lah masalah yang dihadapi utk buat single coil sebab still guna distributer. Bagaimana kalau kita nak mod utk buat sensor yang boleh baca kat crank supaya boleh buat direct coil setiap selinder, sensor kereta 3 piston apa yang kita boleh guna pakai...betul kata wakjoi no diffrent kalau kita buat direct fire tapi still ke distributer balik utk supply ke cable plug then silinder. Kekurangan kat sini utk benda nie menjadi adalah crank sensor, so kita kena dapatkan crank sensor yang baca 3 piston n RnD supaya ini boleh dilaksanakan...kalau sesiapa tau kereta model 3piston yang pakai crank sensor please reveal supaya kita boleh bincang dengan lebih details.


WakJoi wrote:
maaf mencelah.. mngikut pengalaman sy main standalone ecu ni kalo nk jlnkn 1 coil stiap silinder ni kna tetap ada distributor atau crank angle sensor. (enjin yg pakai crank sensor ni tak de distributor..). kalo signal takde maka berterabur la plug bgi api,memang tak idup la enjin.
distributor atau crank sensor akn bgi signal bila masa nk bgi api utk setiap silinder. utk standalone ecu yg ada ignition output je (microtech 'S' series,haltech,motec, dll...) yg bole guna direct coil.
kalo enjin L2 pakai microtech lt10s dh senang2 je pakai 3 coil luar tpi distributor masih kna pakai sbb utk bgi signal. ( maaf kalo kenyataan sy ni tak berapa tepat.. tpi rasa2 tepat ni )
rasa2 kalo pakai direct coil ni lagi sempurna sbb tak akn terjadi miss firing... mana taknye.. dh la 1 coil je nk bgi api kt distributor.. pastu distributor pulak nk kna agih2kn api ke setiap silinder..pastu nk lalu kt plug cable pulak... kan lambat tu....
kalau dh guna standalone ecu dh takyah guna dh distributor cap. distributor hanya digunakn utk bgi signal ke ecu je... ecu akn kluarkn pulak signal(ignition output) ke setiap coil. mcm konsep enjin L5,myvi 1.3 & ntah apa lgi tak tau.
jadi kalo nk champion... guna lah standalone ecu... kna kuar modal sikit la.
Back to top Go down
View user profile
ferulnbm
Moderator
Moderator


Number of posts : 394
Birthday : 14/11/1983
Age : 33
Location : rawang,n9
Registration date : 23/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Fri 19 Mar - 0:48

wah menarik ni
Back to top Go down
View user profile
panjang
Active in DRAG


Number of posts : 206
Registration date : 27/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Fri 19 Mar - 2:48

tapi wak joi, dulu ada member aku sorang, takmo pakai stand alone, main drag, bila cakap "fooh laju laa kete bang", dia pn ngan selamba menjawap sambil isap okok "comp box besi jer" wal hal enjin dah kong lepas race.....

tapi sekarang pon mamat tu dah masuk management, pastu dia leh sound aku kat bengkel ann ari tuu "pantek ko panjang, kalo wal2 ko cakap pakai management leh jadik mcm ni, dari dulu aku dah pakai, power gila siot kete aku sekarang......

aku pun sound dia balik "Fakap laa gemuk, kete laju kalo, pakai management pon kalo joki gemuk n berat mcm ko tak guna lak"

lalu dgn semangat nyye beliau telah mulakan seissi diet nyer utk mencapai susuk badan mcm aku.....
Back to top Go down
View user profile
chevalier.noir



Number of posts : 22
Registration date : 05/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Fri 19 Mar - 3:21

panjang wrote:
tapi wak joi, dulu ada member aku sorang, takmo pakai stand alone, main drag, bila cakap "fooh laju laa kete bang", dia pn ngan selamba menjawap sambil isap okok "comp box besi jer" wal hal enjin dah kong lepas race.....

tapi sekarang pon mamat tu dah masuk management, pastu dia leh sound aku kat bengkel ann ari tuu "pantek ko panjang, kalo wal2 ko cakap pakai management leh jadik mcm ni, dari dulu aku dah pakai, power gila siot kete aku sekarang......

aku pun sound dia balik "Fakap laa gemuk, kete laju kalo, pakai management pon kalo joki gemuk n berat mcm ko tak guna lak"

lalu dgn semangat nyye beliau telah mulakan seissi diet nyer utk mencapai susuk badan mcm aku.....

ahaks... lol!
Back to top Go down
View user profile
WakJoi
Active in DRAG


Number of posts : 15
Birthday : 22/03/1977
Age : 39
Location : pandan indak,k.l
Registration date : 07/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Fri 19 Mar - 15:29

panjang wrote:
tapi wak joi, dulu ada member aku sorang, takmo pakai stand alone, main drag, bila cakap "fooh laju laa kete bang", dia pn ngan selamba menjawap sambil isap okok "comp box besi jer" wal hal enjin dah kong lepas race.....

tapi sekarang pon mamat tu dah masuk management, pastu dia leh sound aku kat bengkel ann ari tuu "pantek ko panjang, kalo wal2 ko cakap pakai management leh jadik mcm ni, dari dulu aku dah pakai, power gila siot kete aku sekarang......

aku pun sound dia balik "Fakap laa gemuk, kete laju kalo, pakai management pon kalo joki gemuk n berat mcm ko tak guna lak"

lalu dgn semangat nyye beliau telah mulakan seissi diet nyer utk mencapai susuk badan mcm aku.....
haahaa.. aku tau sape... dari dulu lgi aku dh suruh dia pakai. ada kete park kt sbelah dia lgi advance... tgh setup lt10s woo...
Back to top Go down
View user profile
mirahaw
Dragger
Dragger


Number of posts : 194
Birthday : 06/11/1989
Age : 27
Location : Bangi
Registration date : 25/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Fri 19 Mar - 16:38

panjang wrote:
tapi wak joi, dulu ada member aku sorang, takmo pakai stand alone, main drag, bila cakap "fooh laju laa kete bang", dia pn ngan selamba menjawap sambil isap okok "comp box besi jer" wal hal enjin dah kong lepas race.....

tapi sekarang pon mamat tu dah masuk management, pastu dia leh sound aku kat bengkel ann ari tuu "pantek ko panjang, kalo wal2 ko cakap pakai management leh jadik mcm ni, dari dulu aku dah pakai, power gila siot kete aku sekarang......

aku pun sound dia balik "Fakap laa gemuk, kete laju kalo, pakai management pon kalo joki gemuk n berat mcm ko tak guna lak"

lalu dgn semangat nyye beliau telah mulakan seissi diet nyer utk mencapai susuk badan mcm aku.....

kalau dah gemok tu.
mesti sotong. wakkaa
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/hawmya
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Fri 19 Mar - 20:12

ha...ha...ha....siot je panjang....
Back to top Go down
View user profile
skupkecik
Active in DRAG


Number of posts : 32
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Sat 20 Mar - 5:37

tumpang lalu...good topic...nk bg pndpt pn xpkai standalone lg,so kete xpower sgt lgpon...tp aku pnh tgk jepun dh wt dlm mag kcar awal 90an ms zaman eng L2 top dlu la...mmg pkai COP n ada CAS kt campulley...tp bg aku,kalu nk cr respon,bleh cr pkai parts/tuning unless kete ada prob misfire...COP ni nmpk kemas...tp kalu kt evo mmg kemas laa,kalu L2?yg plug nye senget?hehe
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Sat 20 Mar - 6:11

hhah yup .. btul2 ..tapi bab kete bro tak laju ,,,tu tak btul ,, huh kalo ade mag2 lame time l2 top best gak leh post kat forum ,, hehe
skupkecik wrote:
tumpang lalu...good topic...nk bg pndpt pn xpkai standalone lg,so kete xpower sgt lgpon...tp aku pnh tgk jepun dh wt dlm mag kcar awal 90an ms zaman eng L2 top dlu la...mmg pkai COP n ada CAS kt campulley...tp bg aku,kalu nk cr respon,bleh cr pkai parts/tuning unless kete ada prob misfire...COP ni nmpk kemas...tp kalu kt evo mmg kemas laa,kalu L2?yg plug nye senget?hehe
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
chevalier.noir



Number of posts : 22
Registration date : 05/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 22 Mar - 1:36

skupkecik wrote:
tumpang lalu...good topic...nk bg pndpt pn xpkai standalone lg,so kete xpower sgt lgpon...tp aku pnh tgk jepun dh wt dlm mag kcar awal 90an ms zaman eng L2 top dlu la...mmg pkai COP n ada CAS kt campulley...tp bg aku,kalu nk cr respon,bleh cr pkai parts/tuning unless kete ada prob misfire...COP ni nmpk kemas...tp kalu kt evo mmg kemas laa,kalu L2?yg plug nye senget?hehe

kalau nak cantik nape tak masuk head EFRL @ EFDET.. plug die tak senget.. MR AD.. any comment?
Back to top Go down
View user profile
skupkecik
Active in DRAG


Number of posts : 32
Registration date : 01/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 22 Mar - 12:21

bro,topic ni ckp nk msk kt L2 laa...mcmtu baik aku pkai L6 je trus...btul?
Back to top Go down
View user profile
zam1031
Moderator
Moderator


Number of posts : 115
Birthday : 18/06/1971
Age : 45
Location : asetar
Registration date : 21/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Mon 22 Mar - 13:20

jgn la janggut...L6 x laju......L6 ni utk joki yg dalam hatinya ada taman ok la.....
Back to top Go down
View user profile
chevalier.noir



Number of posts : 22
Registration date : 05/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Tue 23 Mar - 2:27

skupkecik wrote:
bro,topic ni ckp nk msk kt L2 laa...mcmtu baik aku pkai L6 je trus...btul?

oopppsss... sorry.. jgn mara.. ... actually aku tak lupa yg L2 is the main subject here.. cuma nak bagi idea kat kawan2...kan ke L2.. L5 L9 adik beradik je.. mungkin modi die kurang sikit dari nak carik brg2 dari kereta besar.. kalau tgk contoh kat engine tu kan lagi senang.. silap2 blh plug & play je..

anyway, hanya cuba untuk menolong je...
Back to top Go down
View user profile
zUrA^AniEySzA
Active in DRAG


Number of posts : 281
Birthday : 07/10/1985
Age : 31
Location : sErEmbAn-sEri kEmbAngAn-sErEmbAn
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Tue 23 Mar - 6:27

chevalier.noir wrote:
skupkecik wrote:
bro,topic ni ckp nk msk kt L2 laa...mcmtu baik aku pkai L6 je trus...btul?

oopppsss... sorry.. jgn mara.. ... actually aku tak lupa yg L2 is the main subject here.. cuma nak bagi idea kat kawan2...kan ke L2.. L5 L9 adik beradik je.. mungkin modi die kurang sikit dari nak carik brg2 dari kereta besar.. kalau tgk contoh kat engine tu kan lagi senang.. silap2 blh plug & play je..

anyway, hanya cuba untuk menolong je...

Hik...Hik...Hik... kAn dAh..........
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/AzUrA.AzLi
Bearz
Moderator
Moderator


Number of posts : 564
Registration date : 21/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Tue 23 Mar - 9:12

skupkecik wrote:
bro,topic ni ckp nk msk kt L2 laa...mcmtu baik aku pkai L6 je trus...btul?
bro ni garang laaa..takut sy
Back to top Go down
View user profile
882T
Active in DRAG


Number of posts : 50
Birthday : 08/05/1983
Age : 33
Location : Puchong
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 24 Mar - 1:51

L6 memang ader crank sensor n lepas duk pikir2 baru perasan dia twincam....so utk L2 tak boleh diapplikasikan betul kan...hurm bila duk tengok L2 takde crank sensor tapi single cam kan...tapi jepun bila dia dah buh crank sensor kat mira nie semua jadi twincam... bila tengok kat L5 lak jadi 4 piston...hurm... takpe guys... just nak mintak idea n pendapat nie jea sebab nie just perbincangan kan.. so mana lah tau dari sini boleh hebatkan lagi dunia permotoran Kcar kat malaysia nie...

red_k wrote:
l6 ade crank sensor tak ... 3 piston ..seadanya pon dah pakai coil sendiri2 ,,,utk semua plug ..
882T wrote:
Betul tu wakjoi...crank sensor lah masalah yang dihadapi utk buat single coil sebab still guna distributer. Bagaimana kalau kita nak mod utk buat sensor yang boleh baca kat crank supaya boleh buat direct coil setiap selinder, sensor kereta 3 piston apa yang kita boleh guna pakai...betul kata wakjoi no diffrent kalau kita buat direct fire tapi still ke distributer balik utk supply ke cable plug then silinder. Kekurangan kat sini utk benda nie menjadi adalah crank sensor, so kita kena dapatkan crank sensor yang baca 3 piston n RnD supaya ini boleh dilaksanakan...kalau sesiapa tau kereta model 3piston yang pakai crank sensor please reveal supaya kita boleh bincang dengan lebih details.


WakJoi wrote:
maaf mencelah.. mngikut pengalaman sy main standalone ecu ni kalo nk jlnkn 1 coil stiap silinder ni kna tetap ada distributor atau crank angle sensor. (enjin yg pakai crank sensor ni tak de distributor..). kalo signal takde maka berterabur la plug bgi api,memang tak idup la enjin.
distributor atau crank sensor akn bgi signal bila masa nk bgi api utk setiap silinder. utk standalone ecu yg ada ignition output je (microtech 'S' series,haltech,motec, dll...) yg bole guna direct coil.
kalo enjin L2 pakai microtech lt10s dh senang2 je pakai 3 coil luar tpi distributor masih kna pakai sbb utk bgi signal. ( maaf kalo kenyataan sy ni tak berapa tepat.. tpi rasa2 tepat ni )
rasa2 kalo pakai direct coil ni lagi sempurna sbb tak akn terjadi miss firing... mana taknye.. dh la 1 coil je nk bgi api kt distributor.. pastu distributor pulak nk kna agih2kn api ke setiap silinder..pastu nk lalu kt plug cable pulak... kan lambat tu....
Back to top Go down
View user profile
882T
Active in DRAG


Number of posts : 50
Birthday : 08/05/1983
Age : 33
Location : Puchong
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Wed 24 Mar - 1:54

wah bila sesekali otai bersuara, laju boss kereta kamu...
kamu nie....hahaha...bro ingat tak ayat kamu asal dari mana..? hahah


skupkecik wrote:
tumpang lalu...good topic...nk bg pndpt pn xpkai standalone lg,so kete xpower sgt lgpon...tp aku pnh tgk jepun dh wt dlm mag kcar awal 90an ms zaman eng L2 top dlu la...mmg pkai COP n ada CAS kt campulley...tp bg aku,kalu nk cr respon,bleh cr pkai parts/tuning unless kete ada prob misfire...COP ni nmpk kemas...tp kalu kt evo mmg kemas laa,kalu L2?yg plug nye senget?hehe
Back to top Go down
View user profile
afad382



Number of posts : 71
Location : ipoh
Registration date : 20/12/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Thu 1 Mar - 11:13

BUMP topic Smile
Back to top Go down
View user profile
bluethunder
Active in DRAG


Number of posts : 52
Birthday : 09/04/1978
Age : 38
Location : pahang-n9-subang jaya...
Registration date : 02/03/2010

PostSubject: Re: Managment setup   Tue 6 Mar - 5:22

882T wrote:
L6 memang ader crank sensor n lepas duk pikir2 baru perasan dia twincam....so utk L2 tak boleh diapplikasikan betul kan...hurm bila duk tengok L2 takde crank sensor tapi single cam kan...tapi jepun bila dia dah buh crank sensor kat mira nie semua jadi twincam... bila tengok kat L5 lak jadi 4 piston...hurm... takpe guys... just nak mintak idea n pendapat nie jea sebab nie just perbincangan kan.. so mana lah tau dari sini boleh hebatkan lagi dunia permotoran Kcar kat malaysia nie...

red_k wrote:
l6 ade crank sensor tak ... 3 piston ..seadanya pon dah pakai coil sendiri2 ,,,utk semua plug ..
882T wrote:
Betul tu wakjoi...crank sensor lah masalah yang dihadapi utk buat single coil sebab still guna distributer. Bagaimana kalau kita nak mod utk buat sensor yang boleh baca kat crank supaya boleh buat direct coil setiap selinder, sensor kereta 3 piston apa yang kita boleh guna pakai...betul kata wakjoi no diffrent kalau kita buat direct fire tapi still ke distributer balik utk supply ke cable plug then silinder. Kekurangan kat sini utk benda nie menjadi adalah crank sensor, so kita kena dapatkan crank sensor yang baca 3 piston n RnD supaya ini boleh dilaksanakan...kalau sesiapa tau kereta model 3piston yang pakai crank sensor please reveal supaya kita boleh bincang dengan lebih details.


WakJoi wrote:
maaf mencelah.. mngikut pengalaman sy main standalone ecu ni kalo nk jlnkn 1 coil stiap silinder ni kna tetap ada distributor atau crank angle sensor. (enjin yg pakai crank sensor ni tak de distributor..). kalo signal takde maka berterabur la plug bgi api,memang tak idup la enjin.
distributor atau crank sensor akn bgi signal bila masa nk bgi api utk setiap silinder. utk standalone ecu yg ada ignition output je (microtech 'S' series,haltech,motec, dll...) yg bole guna direct coil.
kalo enjin L2 pakai microtech lt10s dh senang2 je pakai 3 coil luar tpi distributor masih kna pakai sbb utk bgi signal. ( maaf kalo kenyataan sy ni tak berapa tepat.. tpi rasa2 tepat ni )
rasa2 kalo pakai direct coil ni lagi sempurna sbb tak akn terjadi miss firing... mana taknye.. dh la 1 coil je nk bgi api kt distributor.. pastu distributor pulak nk kna agih2kn api ke setiap silinder..pastu nk lalu kt plug cable pulak... kan lambat tu....




booleh buat.... g tgk kt kancil bgb.... ns garage...
Back to top Go down
View user profile
red_k
Admin
Admin


Number of posts : 2938
Birthday : 30/08/1980
Age : 36
Location : COMPACT Central
Registration date : 20/09/2007

PostSubject: Re: Managment setup   Tue 6 Mar - 7:00

Kos jek ek mahal....hehe

_________________

Keicar4Life Blog
www.keicar4life.blogspot.com
Performance Parts - Thai Msports Trip - Keicar News
Once Compactmotorsports, Forever Compactmotorsports
Back to top Go down
View user profile http://www.keicar4life.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Managment setup   Today at 9:51

Back to top Go down
 
Managment setup
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: Electronics-
Jump to: