COMPACTMOTORSPORTS
Welcome to Malaysian Keicar Dragger Clan & 1stop Performance Parts Centre



 
PortalHomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog inCalendar
Clock
Translator
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» jimat minyak
Tue 14 Jul - 16:14 by caroulx

» Salam perkenalan..
Tue 14 Jul - 16:11 by caroulx

» Salam perkenalan
Thu 2 Oct - 4:18 by Edzuan

» carI Rakan seperjuangan kcar
Mon 22 Sep - 1:49 by kancil 4543

» Salam Perkenalan
Fri 12 Sep - 3:46 by zakiemlk

» salam perkenalan
Thu 14 Aug - 16:29 by ferulnbm

» Newbies Perkenalkan diri
Thu 14 Aug - 6:48 by genji kuwahara

» mohon pendapat camne nk route piping intercooler ni
Thu 10 Jul - 16:44 by mesin tebu

» 850t ...?
Thu 10 Jul - 15:11 by utt


Share | 
 

 Penggunaan High Cam @ Piper Cam @ Cam Corder..kiki

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
skronotoros
Moderator
Moderator


Number of posts : 801
Birthday : 18/08/1986
Age : 30
Location : Balakong - N9 - Melaka - JB
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Penggunaan High Cam @ Piper Cam @ Cam Corder..kiki   Tue 25 Jan - 21:23

madi: cettt...sticker jasma ke weh??huhuhu

xde sp mampu memberi huraian @ sinopsis aku tuh ke??
kekekkeke

_________________
Back to top Go down
View user profile
madi
Active in DRAG


Number of posts : 253
Birthday : 30/12/1984
Age : 31
Location : selayang
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Penggunaan High Cam @ Piper Cam @ Cam Corder..kiki   Wed 26 Jan - 1:35

skronotoros wrote:
madi: cettt...sticker jasma ke weh??huhuhu

xde sp mampu memberi huraian @ sinopsis aku tuh ke??
kekekkeke

ko nak sinopsis ker....

apa beza bila pakai abg jas dgn abg stan... ?

Back to top Go down
View user profile
MAKitam
Moderator
Moderator


Number of posts : 474
Location : melaka
Registration date : 24/02/2010

PostSubject: Re: Penggunaan High Cam @ Piper Cam @ Cam Corder..kiki   Thu 27 Jan - 6:01

consonar wrote:
hi cam ni kira mmg bagus laa utk kaki2 racing.. atau kaki2 yg tak racing untuk jadi laju...

atas faktor2 yg inginkan kuasa, maka adalah kedai2 yg membuat cam profile tinggi macam ni...

aku ade satu soklan berkaitan high cam ni..
- adakah efisien utk mggunakan high cam ni, efisien tang mana tu??
- adakah kelebihan di pick up, top end ataupun tmbah HP..
- seswai tak utk kegunaan daily use..

-efisen laaa, sebab bila kereta semakin pantas, piston akan laju, jadi time ni laa kita nak valve intake buka lama utk paksa udara n minyak masuk dalam silinder dalam masa piston dalam compression mode... jadi, semakin laju enjin, semakin laju piston, semakin laju udara/minyak masuk, so atas sebab tu laa kita nak intake valve bukak lama dengan menggunakan hi cam ni... efisen??? OF course laa efisen sebab bila keta laju, pisten laju, kita perlukan benda yg nak tolong intake valve buka lama... sedap laa keter.. takde laa rasa mengerang or tersangkut2...

- kelebihan di pikap? top? tambah HP?
pikap aku tak pasti laa.. sebab itu subjektif... kalau keter power, tp joki cam taik pun tak guna.. so pikap bagi aku sama aje!... top?? top pun sama, bergantung pada gearbox laa.. kalau pakai gearbox660, mmg tak laju mana... cuba lawan top gearbox 660 vs gearbox 1000.. so, top bergantung pada gearbox...

HP of course naik!!!! kalau tune dgn sempurna...


- seswai tak dgn daily?? kenapa daily nak tukar pakai hi cam??? cam biasa tak cukup ka? aahahahahhaha
.. itu bergantung laa bro, kalau nak pakai, pakai aje laa.. daily ke, apa ke, itu semua dalam hati sendiri... tahan aje laaaa...
kalau rasa nak masuk drag, pakai aje laa.. tak pakai pun takpe.. tp kalau dah teringin tu, pakai aje laa.. kalau tak best, boleh jual balik...


jadi , kesimpulan dia... hi cam mmg best kalau ditune dgn baik!


hahahaa.....antara anak murid kenzo yg pas dgn crmelangnyerr
gud info abe porn.... study
Back to top Go down
View user profile
cross



Number of posts : 28
Birthday : 31/10/1986
Age : 30
Location : Kota Kinabalu, Sabah
Registration date : 26/03/2011

PostSubject: Re: Penggunaan High Cam @ Piper Cam @ Cam Corder..kiki   Sat 26 Mar - 14:57

salam bro2 semua..nak tumpang tanya,hi cam 280' dah cukup utk drag ker??sy bcadang utk up g 280 degree ni utk masuk drag nt..ni kira kali pertama la nak try kat trek..
Back to top Go down
View user profile
karl_razlie



Number of posts : 43
Registration date : 02/02/2011

PostSubject: Re: Penggunaan High Cam @ Piper Cam @ Cam Corder..kiki   Tue 19 Apr - 4:48

geng nak tanya sket...kaalu hi-cam yg utk daily use..tanpa bunyi brup brap2 tu ada ker....aku nak cari utk street use punya..bukan racing cam...ada sesapa pernah pakai hi cam utk L5 tak...bleh kongsi cerita??
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Penggunaan High Cam @ Piper Cam @ Cam Corder..kiki   Today at 11:28

Back to top Go down
 
Penggunaan High Cam @ Piper Cam @ Cam Corder..kiki
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
COMPACTMOTORSPORTS :: Friends of Compactmotorsports :: General Technical-
Jump to: